Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
«Εξω από το Βελιγράδι δολοφόνε Λεβί!»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Με το πέταγμα μιας πάστας στο κεφάλι και το σύνθημα «Εξω από το Βελιγράδι δολοφόνε!», μέλη της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), της νεολαίας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας, υποδέχτηκαν χτες στο Βελιγράδι τον Γαλλο-εβραίο «διανοούμενο» Μπερνάρ Ανρί Λεβί, που έχει υποστηρίξει όλες τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης σε πρώην Γιουγκοσλαβία και Δυτικά Βαλκάνια, Ιράκ, Λιβύη και Συρία.

Μέλος της οργάνωσης ξεδίπλωσε στη συνέχεια πανό που ανέγραφε: «Ο Μπερνάρ Λεβί υποστηρίζει τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους».

Οι Σέρβοι βροντοφώναξαν ότι ο Λεβί είναι ανεπιθύμητος στο Βελιγράδι, γιατί ήταν από τους φανατικούς υποστηρικτές των αμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι πριν 18 χρόνια. Ο Λεβί, από τη μεριά του, ψέλλισε στα γαλλικά «Ζήτω η δημοκρατία στη Σερβία» και διέταξε τους σεκιουριτάδες να βγάλουν από την αίθουσα τους νέους κομμουνιστές, που δεν ξέχασαν το βρώμικο ρόλο του «διανοούμενου» και των ομοίων του υπέρ του αιματοκυλίσματος των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά τελικά αποχώρησε ο ίδιος.

Στη Σερβία ο Λεβί βρέθηκε για να παρουσιάσει το βιβλίο «Πεσμεργκά» και την ομώνυμη ταινία του σε κινηματογράφο του Βελιγραδίου, με θέμα τις πολεμικές επιχειρήσεις των Κούρδων έναντι τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ