Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΗΠΑ
Διεργασίες για συνομιλίες σχετικά με το Παλαιστινιακό

ΜΟΣΧΑ - ΡΙΑΝΤ.--

«Δεν είναι δυνατή» η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ «δίχως τη μεσολάβηση της Ρωσίας στην αραβο-ισραηλινή σύρραξη» δήλωσε χτες ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι της Ρωσίας.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης ευχαρίστησε τη σταθερή στήριξη της Μόσχας στις θέσεις για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό.

Το ίδιο 24ωρο, ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν προσκάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη στη συνάντηση που θα έχουν στην πρωτεύουσα της Σ. Αραβίας, Ριάντ, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντ. Τραμπ, και ηγέτες αραβικών και ασιατικών μουσουλμανικών χωρών στις 20 και 21 τρέχοντος μηνός. Στη συνάντηση «Αραβική, Ισλαμική και Αμερικανική συνάντηση κορυφής» στο Ριάντ έχουν επίσης προσκληθεί ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β και ο Αλγερινός Πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ