Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Μερσέντες Σόσα στο «Θέατρο Γης»

Τη Μερσέντες Σόσα, τη μυθική τραγουδίστρια της Λατινικής Αμερικής, μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του κόσμου, θα απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς αύριο στο «Θέατρο Γης».

Η «Negra» - έτσι την αποκαλούν οι συμπατριώτες της - γεννήθηκε στο Τουκουμάν της Αργεντινής το 1935. Στη δεκαετία του '60 ήταν η κινητήρια δύναμη του nueva cancion, του μουσικο-λογοτεχνικού κινήματος, που βασιζόταν στη λαϊκή αργεντίνικη παράδοση και είχε σαφείς πολιτικές αναφορές.

Τα τραγούδια της έγιναν απειλή για το στρατιωτικό καθεστώς. Το 1975 συνελήφθη και το 1979 καταφεύγει αυτοεξόριστη στη Μαδρίτη, όπου μένει μέχρι το 1982, οπότε επιστρέφει στην πατρίδα της. Εκτοτε ηχογράφησε πολλούς δίσκους, διευρύνοντας το ρεπερτόριό της. Ενωσε το φολκλόρ με τις μπαλάντες, το ροκ, τη μουσική της πόλης. Εσπασε τα σύνορα που χωρίζουν είδη και γενιές.

Προπώληση εισιτηρίων (8.000 δρχ. γενική είσοδος και 5.500 δρχ. φοιτητικό - μαθητικό) στο ταμείο του κινηματογράφου «Ολύμπιον» και στο «Virgin Megastores», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

  • Ο «Ριζοσπάστης» θα διαθέσει προσκλήσεις για τη συναυλία, στους 50 καλύτερους διακινητές της εφημερίδας, μέλη της ΚΝΕ, στην εξόρμηση της περασμένης Κυριακής 2 Σεπτέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ