Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία Ελληνικού Κινηματογράφου

Το υπουργείο Πολιτισμού προκήρυξε τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητος για το 2001 σε ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ταινίες μεγάλου μήκους που θα επιλεγούν και θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οι ταινίες μικρού μήκους που θα επιλεγούν και θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Οι υποψήφιες για τα βραβεία ταινίες πρέπει να υποβληθούν μαζί με σχετική αίτηση και ένα αντίτυπό τους στο ΥΠΠΟ, μέχρι τις 30 του Σεπτέμβρη. Σχετικά με την αίτηση διευκρινίζεται:

Την αίτηση υποβάλλει ο παραγωγός. Σε περίπτωση συμπαραγωγής, ο παραγωγός που θα υποβάλει την αίτηση, πρέπει να έχει εξουσιοδότηση από τους υπόλοιπους συμπαραγωγούς. Η αίτηση να συνοδεύεται με: α) Υπεύθυνη δήλωση του παραγωγού που θα αναφέρει τους συντελεστές της ταινίας. Στη δήλωση αυτή συμπληρώνονται υποχρεωτικά και όλα τα στοιχεία των συντελεστών που είναι υποψήφιοι για βράβευση (ΑΦΜ, στοιχεία ταυτότητος, διεύθυνση κατοικίας, ΔΟΥ στην οποία υπάγεται). β) Περίληψη της υπόθεσης της ταινίας. γ) Αναλυτική κατάσταση με τους ηθοποιούς και τους αντίστοιχους ρόλους τους.

Η παράδοση της κόπιας θα γίνεται από 24-30/9, από τις 11 πμ μέχρι τις 3 μμ, στον Α` Οροφο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11, τηλ. 010 8228163).

Οι υποψήφιες ταινίες πρέπει να κατατεθούν σε μια από τις ακόλουθες μορφές: Θετικό αντίτυπο 35 χλστ. με οπτικό ήχο, έτοιμο για προβολή, τίτλους αρχής κ.λ.π. Θετικό αντίτυπο 16 χλστ. με οπτικό ήχο, έτοιμο για προβολή, με τίτλους αρχής κλπ. S16 σε διπλή μπάντα (ήχος σε περφορέ).

Οι προβολές όλων των υποψήφιων ταινιών θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Τμήματος Κινηματογράφου του ΥΠΠΟ (Μετσόβου 5, Αθήνα, τηλ. 010 8253611, 010 8250767, 010 8250729) τα οποία προμηθεύουν τα σχετικά έντυπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ