Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η σκυτάλη στο νέο διευθυντή

Ο Κώστας Καζάκος στην «Εκάβη»
Ο Κώστας Καζάκος στην «Εκάβη»
Τοποθετήθηκε χτες και επίσημα ο Βίκτωρ Αρδίττης στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, από τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Αρδίττης διαδέχεται τον Διαγόρα Χρονόπουλο, ο οποίος αφήνει πίσω του ένα θέατρο σε λειτουργία με πολύ καλά αποτελέσματα». Παράλληλα τόνισε πως «έχει ιδιαίτερη σημασία να αποκτήσουν υπόσταση τα τμήματα του θεάτρου, αρχής γενομένης από την Οπερα Δωματίου» και ότι το ΚΘΒΕ, σε συνεργασία με την ΚΟΘ, με την Οπερα Δωματίου και τη Διοικούσα Επιτροπή «μπορούν να δώσουν σε αυτό το θεσμό σάρκα και οστά ήδη από τη φετινή χειμερινή περίοδο». Ο υπουργός είπε ότι το ΚΘΒΕ θα παίξει κεντρικό ρόλο στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα μέσα από διάφορες παραγωγές και συνεργασίες, καθώς έχει στη διάθεσή του χώρους για σημαντικά γεγονότα. Τέλος αναφέρθηκε στο «Θέατρο Γης» στο Νταμάρι της Τριανδρίας, το οποίο θα φιλοξενήσει την όπερα του Μίκη Θεοδωράκη «Λυσιστράτη», μια μεγάλη παραγωγή της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, την επόμενη άνοιξη, που θα ανέβει στην Αθήνα, στην Επίδαυρο και σε ανοιχτά θέατρα της χώρας.

Ο Βίκτωρ Αρδίττης ευχαρίστησε τον υπουργό που του ανέθεσε τη διεύθυνση του «ισχυρότερου, ιστορικότερου και ίσως σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού στην Ελλάδα». Είπε ότι στόχος είναι «να δυναμώσουμε τη φυσιογνωμία του, να την κάνουμε ισχυρή στη συνείδηση της πόλης, στην καθημερινή ζωή των Θεσσαλονικέων και σε όλη την Ελλάδα. Να αποκτήσει μια φυσιογνωμία και μια δραστηριότητα ενός δημόσιου ευρωπαϊκού θεάτρου».

Θυμίζουμε ότι μετά την επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η παράσταση «Εκάβη -Κύκλωπας» του Ευριπίδη κλείνει τον κύκλο της με παραστάσεις (15-18/9) στο θέατρο Δάσους. Την παράσταση σκηνοθέτησαν ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Διαγόρας Χρονόπουλος («Εκάβη») και ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Ρήγας («Κύκλωπας»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ