Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση ξένων επιβατών

Σημαντική αύξηση στον αριθμό διακινηθέντων επιβατών και συνολικών πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια το τετράμηνο Γενάρης - Απρίλης, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, δείχνουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που δημοσιεύθηκαν χτες, με το μεγαλύτερο ποσοστό της ανόδου να προέρχεται κυρίως από την αύξηση επιβατών εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το πρώτο τετράμηνο του έτους έφτασε τα 9,275 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με πέρσι, ενώ ειδικά τον Απρίλη η αύξηση στη συνολική επιβατική κίνηση ήταν 17,1%, οπότε και διακινήθηκαν 3,3 εκατ. επιβάτες. Η αύξηση στους επιβάτες εσωτερικού έφτασε το 3,6%, ενώ για τους επιβάτες εξωτερικού η αύξηση κινήθηκε στο 26,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. Η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση τον Απρίλη καταγράφεται στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Χανίων, ενώ τα αεροδρόμια Πάρου, Μυκόνου και Ζακύνθου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το 4μηνο του 2017.

Οπως προκύπτει και από τα στοιχεία της ΥΠΑ, έχει ξεκινήσει να καταγράφεται ένα ακόμη «ρεκόρ» στον τουρισμό, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς, όπως και τις πληροφορίες από μια σειρά τουριστικούς προορισμούς, όπου τα ξενοδοχεία εμφανίζουν από τώρα 100% πληρότητα για τον ερχόμενο Αύγουστο. Ειδικότερα, ο ΣΕΤΕ, ο Σύνδεσμος των μεγαλοξενοδόχων, λαμβάνοντας υπόψιν τις μέχρι σήμερα κρατήσεις σε ξενοδοχεία, τοποθετεί τις συνολικές φετινές αφίξεις κοντά στα 26 εκατ. περίπου, που αν συνυπολογιστεί και η κρουαζιέρα, το σύνολό τους αναμένεται να κινηθεί στα 28 εκατ. τουρίστες.

Ωστόσο, από αυτήν την τεράστια αύξηση τουριστικών επισκέψεων στη χώρα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο το μόνο που έχουν να «κερδίσουν» είναι τα εξαντλητικά ωράρια, οι χαμηλές αποδοχές, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που «ανθεί» στο χώρο. Ελάχιστα έχουν να προσδοκούν και τα μικρά τουριστικά καταλύματα, αφού για μια ακόμη χρονιά το «all-inclusive» και τα τουριστικά «πακέτα» που κατευθύνονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των ξένων επισκεπτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ