Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Κουκλοθέατρο και οικολογική συνείδηση

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος επιχειρείται μέσω του κουκλοθεάτρου, με ένα πρόγραμμα που εκπόνησε το «Θέατρο της Κούκλας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας με θιάσους από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ελβετία με την επωνυμία Euro-Pup-Eco (Europe-Puppets-Ecology).

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα δοθούν από 7-30 του Σεπτέμβρη παραστάσεις κουκλοθεάτρου με θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος στο θέατρο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12 στον Κολωνό), ενώ παράλληλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικές δημιουργίες των παιδιών με αφορμή τις παραστάσεις, έκθεση των έργων αυτών, καθώς και διήμερο συμπόσιο με θέμα «Φυσικό Περιβάλλον: Το μεγάλο μας σπίτι».

Τις παραστάσεις θα ανοίξει ο ελβετικός θίασος «Lempen Puppet Theater» με το έργο «Το δάσος του Ουράνιου Τόξου» που θα παιχτεί (7-11/9) στα αγγλικά (με ενδιάμεσες επεξηγήσεις στα ελληνικά) πάνω σε τραπέζι από έναν κουκλοπαίκτη με ειδικές σκιές και φωτισμούς. Θα ακολουθήσουν: - Ο αγγλικός θίασος «On the Other Hand Puppet Company» με το έργο «Ιστορίες της μπουγάδας» (12-16/9) που θα παιχτεί στα αγγλικά (με ενδιάμεσες επεξηγήσεις στα ελληνικά) από δύο κουκλοπαίκτες. - Ο ιταλικός θίασος «Theatro Delle Marionette Delgi Accettell» με το έργο «Το παιδί και ο γερανός» (17-21/9) στην ιταλική γλώσσα (με ενδιάμεσες επεξηγήσεις στα ελληνικά) και - Ο ελληνικός θίασος «Θέατρο της Κούκλας» με το έργο «Μα... είναι μια αρκούδα» (23-30/9) που θα παιχτεί σε ένα πρωτότυπο σκηνικό περιστρεφόμενο πάνω σε έναν κύλινδρο.

Το διήμερο συμπόσιο (22-23/9) που μπορούν να παρακολουθήσουν μόνον όσοι προμηθευτούν προσκλήσεις, βασίζεται στην ιδέα ότι «το μεγάλο μας σπίτι, το φυσικό περιβάλλον, έχει μια αναλογία με τους χώρους του καθημερινού μας σπιτιού» γι' αυτό διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες: Η πρώτη αφορά το καθιστικό, το καθημερινό δωμάτιο και κατ' επέκταση το χώρο της δουλιάς και το δρόμο όπου εξελίσσεται η καθημερινή μας δραστηριότητα. Ακολουθούν οι ενότητες: Κουζίνα (η σχέση μας με τη διατροφή. Διατροφή και περιβάλλον), λουτρό (περιβάλλον και υγρό στοιχείο), κήπος (τα δάση, το πράσινο, η φυτική βλάστηση, τα ζώα που εξαφανίζονται), παιδικό δωμάτιο (ευαισθητοποίηση του νέου ανθρώπου σε θέματα περιβάλλοντος. Τέχνη, οικολογία, εκπαίδευση και παιδί).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ