Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι σημερινές εκδηλώσεις

Κορυφώνονται σήμερα οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις. Ετσι, σήμερα στα Ιωάννινα, στο Πάρκο Λιθαρίτσα, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός. Θα πραγματοποιηθούν επίσης συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στην αντιπολεμική ποίηση και συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου («Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ»).

Στα Χανιά, στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, η εκδήλωση περιλαμβάνει κρητικούς χορούς με το Λαογραφικό Ομιλο Χανίων, τραγούδια του αγώνα και λαϊκή μουσική από το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Ομιλία από τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εντεχνη ελληνική ροκ μουσική από τους «Παναγιώτη και Γιάννη» και λαϊκό γλέντι από τον Αντώνη Ψυλλάκη και το συγκρότημά του.

Στο Βόλο, στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου. Συναυλία με το συγκρότημα «ΩΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ», συζήτηση για «Γένοβα - Παγκοσμιοποίηση - Ισχυροποίηση του κινήματος στη χώρα μας» και αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο από το συγκρότημα «Νοέμβρης». Θα μιλήσει ο Ανδρέας Φραγκέας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Συναυλία από τους «ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ».

Στα Τρίκαλα, στο Πάρκο Ματσόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με το συγκρότημα «Πνοές», ομιλία από τον Γ. Χώτο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, γλέντι από το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ».

Στην Καρδίτσα ,στο Αθλητικό Πάρκο. Το ερασιτεχνικό χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Καρδίτσας θα ανοίξει την εκδήλωση, στη συνέχεια θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί συναυλία από το συγκρότημα «Μωρά στη φωτιά».

Στην Κατερίνη, στο χώρο του 5ου Γυμνασίου. Αφιέρωμα στα 83 χρόνια του ΚΚΕ. Ομιλία από τον Σ. Παπαδόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ποντιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» και συναυλία με τον Χάρη Παπαδόπουλο σε τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη και ποίηση Νίκου Καββαδία. Ερμηνεύουν: Αλμπένα, Γ. Λίζος, Γ. Τζαμπαζάκης. Φιλικά θα συμμετάσχει ο Μανώλης Ρασούλης.

Στην Κομοτηνή, στο «Θερινό Θέατρο». Θα μιλήσει ο Ν. Φακιρίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Στην Καβάλα στο χώρο των φέρι μποτ. Ομιλητής ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.

Επίσης, εκδηλώσεις θα γίνουν στην Τρίπολη, για τα ναρκωτικά, όπου θα μιλήσει ο Φώτης Ρηγανάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και στη Σπάρτη, για την παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ