Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ερευνες του FBI και έναντι του Κούσνερ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο επίκεντρο έρευνας πρακτόρων του FBI, αναφορικά με τις πιθανές σχέσεις του προεκλογικού επιτελείου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία βρίσκεται πλέον και ο γαμπρός του Προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, που έχει την ιδιότητα του άμισθου συμβούλου στον Λευκό Οίκο.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Washington Post» και του δικτύου NBC αναφέρουν πως ο Κούσνερ ερευνάται λόγω των επαφών του με Ρώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλγιακ, και ο Μοσχοβίτης τραπεζίτης Σεργκέι Γκόρκοφ.

Ο ίδιος ο Τζ. Κούσνερ δήλωσε χτες, μέσω του δικηγόρου του, «πρόθυμος» να συνεργαστεί με τους αξιωματούχους του FBI και να «μοιραστεί μαζί τους» ό,τι ξέρει για τις συναντήσεις με Ρώσους.

Νωρίτερα ο Τζέισον Τσάφετζ, προεδρεύων της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά το ζήτημα, ζήτησε από το FBI να του παραδώσει περισσότερα έγγραφα σχετικά με «την αλληλεπίδραση που είχε ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας Τζέιμς Κομέι με τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Δικαιοσύνης» σε βάθος τετραετίας... Ο Κομέι ως γνωστόν αποπέμφθηκε στις 9 Μάη από τον Πρόεδρο Τραμπ για λόγους «ανικανότητας».

Εκλογή Ρεπουμπλικανού στη Μοντάνα

Νωρίτερα χτες ανακοινώθηκε πως ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος βουλευτής στην Μοντάνα Γκρεγκ Τζιανφόρτε κέρδισε με μικρή διαφορά την έδρα της πολιτείας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έναντι του Δημοκρατικού υποψηφίου Ρομπ Κουίστ (οι εκλογές έγιναν για την αντικατάσταση του βουλευτή Ράιαν Ζίνκε, που έγινε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Τραμπ). Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε λίγες ώρες από την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του για τον ξυλοδαρμό του πολιτικού συντάκτη Μπεν Τζέικομπς, που εργάζεται στην αμερικανική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν».

Ο Τζιανφόρτε, που στηρίζεται από μονοπώλια τεχνολογίας, κάλεσε τους ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας να τον στείλουν στο Κογκρέσο, προκειμένου να βοηθήσει τον Τραμπ στην υλοποίηση της προεκλογικής του ατζέντας.

Πιέσεις για περιορισμό των εξοπλισμών στο Ριάντ

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ και οι Δημοκρατικοί Κρις Μέρφι και Αλ Φράνκεν υπέβαλαν χτες για συζήτηση στη Γερουσία νομοσχέδιο που επιδιώκει να εμποδίσει τμήμα του εξοπλιστικού πακέτου των 110 δισ. δολαρίων που συμφώνησε πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τρεις γερουσιαστές εισήγαγαν παρόμοιο ψήφισμα πέρυσι, που στόχευε στην απαγόρευση της πώλησης ερπυστριοφόρων και άλλου υλικού συνολικής αξίας 1,15 δισ. δολαρίων (1,02 δισ. ευρώ) στη Σαουδική Αραβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ