Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας στα ΚΕΠΑ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Πειραιώς πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, καθώς χτες είχε προγραμματιστεί να περάσουν από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή μία 29χρονη και ένας 30χρονος που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας με επιθετική μορφή, με σοβαρές επιπτώσεις στους όρους ζωής τους.

Σύμφωνα με τη ΣΕΑΑΝ και στα δύο περιστατικά οι αρμόδιες επιτροπές είχαν χορηγήσει ποσοστά αναπηρίας κάτω του 67%, αφήνοντάς τους χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιδόματα, παρότι είχαν προσκομίσει τις ανάλογες ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, Δ. Τσακίρη, όπου απαιτήθηκε να χορηγηθεί και στους δύο αιτούμενους ποσοστό αναπηρίας 67% προκειμένου να τύχουν της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και των προβλεπόμενων επιδομάτων. Οι αρμόδιοι ζήτησαν συμπληρωματικά έγγραφα, διαβεβαιώνοντας ότι θα εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις μέσα στην ερχόμενη βδομάδα. Η ΣΕΑΑΝ υπογραμμίζει ότι ακόμη και με τις υπάρχουσες εξετάσεις και τον ιατρικό φάκελο των δύο ανθρώπων μπορεί να χορηγηθεί ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% και έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής επαγρύπνησης, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα εκδοθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ