Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΔΟΘ
Σε ενίσχυσή της καλεί η ΔΑΣ

Με τις αρχαιρεσίες για τα νέα όργανα ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) που ξεκίνησαν την Πέμπτη.

Οι εκπρόσωποι της «Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) ανέδειξαν τις ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βρίσκονται στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, των δυνάμεων που στήριξαν την κυβερνητική εναλλαγή. Υπογράμμισαν ότι η ΕΔΟΘ λειτούργησε κυρίως ως μηχανισμός έγκρισης των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ και κάποιων Ομοσπονδιών και απαξιώθηκε παραπέρα στις συνειδήσεις των δημοσίων υπαλλήλων του νομού.

Οπως υπογράμμισαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ, αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα να περάσει η οργάνωση της πάλης στα χέρια των εργαζομένων, με μαζικοποίηση, τακτική λειτουργία των οργάνων του κινήματος, ενημέρωση και συζήτηση στους εργασιακούς χώρους, αποκάλυψη του χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων, πάλη για ανάκτηση απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Σε αυτήν την προσπάθεια, η ΔΑΣ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που βλέπει ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την κατάσταση, με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συμβάλει, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις του αγώνα και της προοπτικής, με τα Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να στηρίξει τη ΔΑΣ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, στο Συνέδριο της ΕΔΟΘ, μίλησε ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του Κόμματος, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ, οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα θα πρωτοστατήσουν στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και την οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ