Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Συνεχίζονται οι διεργασίες με άξονα την κεντροαριστερά

Συνεχίζονται οι διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με βασικό πεδίο «ζυμώσεων» την κεντροαριστερά, στην πορεία αναζήτησης εναλλακτικών για την αστική διαχείριση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Καρφί», ο ευρωβουλευτής και πρώην γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, είπε ότι «μετά την απαξίωση του αντιμνημονιακού αφηγήματος και με προφανή την αδυναμία της ΝΔ να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί». Προσδιόρισε ως πρόβλημα ότι «ο χώρος της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης παραμένει πολυδιασπασμένος και με περιορισμένη επιρροή σε σχέση με το ιστορικό εύρος του». «Στόχος μου είναι να συγκροτηθεί η παράταξη μέσα από διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν τον πλουραλισμό, τη συμμετοχικότητα και τη γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών», πρόσθεσε.

Ο Στ. Ξεκαλάκης, απερχόμενος γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, που διαφώνησε ανοιχτά με τον τρόπο που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει τα συνέδριά του, μιλώντας στη «Δημοκρατική της Ρόδου» αναφέρθηκε σε «διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για τη λειτουργία και το μέλλον της παράταξης (...) με τις αποφάσεις της κυρίας Γεννηματά φτάσαμε σήμερα στο σημείο το ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχει θεσμικά, καθότι τα όργανά του έχουν καταργηθεί (σ.σ. ενόψει συνεδρίου του). Και δυστυχώς, η επιλογή της κατάργησης των οργάνων επεκτείνεται και στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Υποστήριξε ότι «μέσα από την κατάσταση αυτή, αποσαθρώνονται οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ και η Συμπαράταξη, δημιουργούνται αρρυθμίες στην πολιτική τους λειτουργία και αποδυναμώνεται η αντιπολιτευτική τους δράση». Επέμεινε για «διεξαγωγή ενός ανοιχτού στην κοινωνία συνεδρίου, όπου δικαίωμα συμμετοχής θα είχε κάθε Ελληνας προοδευτικός πολίτης». Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να συνυπάρξει και να συμπορευτεί «με κάθε δύναμη, κοινοβουλευτική ή μη, που διέπεται από τις ίδιες ιδεολογικές αρχές και αξίες».

Η πολιτική κίνηση «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς», όπου ηγείται ο Σπ. Λυκούδης, και η οποία συνεργάζεται με το Ποτάμι, πραγματοποίησε τη Β' Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη, εγκρίνοντας Πολιτική Απόφαση όπου τονίζει: «Ο μεσαίος χώρος του πολιτικού φάσματος παραμένει κατακερματισμένος. Η ενότητά του αποτελεί καίριο, κρίσιμο και αναντικατάστατο παράγοντα για την ισορροπία και σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, την καλή, αποτελεσματική και προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας». Επιμένει για «εξ υπαρχής συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης (...) Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση (...)».

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται στις 12 - 13/6 το συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» (όπου πρωταγωνιστεί ο Ευ. Βενιζέλος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ