Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Η αλληλεγγύη στο δίκαιο αίτημα για Παλαιστίνη ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός της και μόνο, το άμεσο σταμάτημα των ισραηλινών αποικισμών και η άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, αναδείχθηκαν μέσα από την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ και της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις δύο τραγικές επετείους του Παλαιστινιακού λαού, στη NAKBA του 1948 και τη NAKSA του 1967.

Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής παροικίας, Σαλίμ Μουσάλλαμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύπαθη ιστορία και στους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού. Εκ μέρους του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ μίλησε ο Αποστόλης Σκούφας, ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΕΔΥΕ, το γνήσιο και συνεπές αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, θα παραμείνει πιστό στο διεθνιστικό του καθήκον, μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα και των θυσιών, μέχρι την επίτευξη των στόχων και των οραμάτων του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, ο οποίος με αφορμή την είδηση ότι τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας ικανοποιήθηκαν, σημείωσε ότι «επιβεβαιώνεται ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Επίσης, κατήγγειλε τις ευθύνες που έχει η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί διατηρεί, αλλά προκλητικά αναβαθμίζει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές της σχέσεις με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.

Ακολούθησε προβολή ταινίας για τον Μαρουάν Μπαργούτι, έναν από τους πιο γνωστούς Παλαιστίνιους αγωνιστές και ηγέτες του Παλαιστινιακού λαού, έγκλειστο στις ισραηλινές φυλακές και απεργό πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ