Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Τα ίχνη στρατιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε 120 ανθρώπους χάθηκαν χτες από τα ραντάρ στη Μιανμάρ, σύμφωνα με αξιωματούχους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αργότερα, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια στη θάλασσα. Το αεροσκάφος, ένα Y-8-200F κινεζικής κατασκευής, είχε απογειωθεί από την πόλη Μιέικ λίγο μετά τη 1 μ.μ. και κατευθυνόταν στη Γιανγκόν.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Διακόπηκε για λίγες ώρες χτες η θαλάσσια κυκλοφορία μεταξύ της Δανίας με τη Γερμανία και με τη Σουηδία και εκκενώθηκαν τα πορθμεία έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Scandlines» που διαχειρίζεται τα επιβατικά πλοία στο λιμάνι Ρόντμπι της Δανίας. «Η αστυνομία ερεύνησε τα πρώτα πορθμεία και έπειτα από εξέταση τους δόθηκε η άδεια να αναχωρήσουν και πάλι», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον πέντε νεκρούς αγρότες άφησε πίσω της η επέμβαση των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας για τη «συγκράτηση» διαδηλωτών, στην κεντρική πολιτεία Μάντια Πραντές, σύμφωνα με το BBC. Οι αγρότες διεκδικούσαν απαλλαγή από δάνεια και καλύτερες τιμές για την πώληση των προϊόντων τους.

ΣΕΟΥΛ.-- Τη γοργή διείσδυση της γερμανικής βιομηχανίας στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού δείχνουν τα στοιχεία του οργανισμού εισαγωγέων αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας (KAIDA). Σύμφωνα με αυτά, τα γερμανικά αυτοκίνητα πολυτελείας κυριάρχησαν στην αγορά των εισαγόμενων αυτοκινήτων το Μάη. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι BMW και «Mercedes Benz», που πούλησαν αντίστοιχα 5.373 και 5.063 αυτοκίνητα, ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε ...καταϊδρωμένη η ιαπωνική «Honda» με 1.169 πωλήσεις. Τέταρτη ήταν η αμερικανική «Ford» με 1.023 πωλήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ