Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάληψη του εργοστασίου της ΕΛΒΟ

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΕΛΒΟ προχώρησαν από νωρίς χτες το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της επιχείρησης, προκειμένου να ματαιωθεί η συνεδρίαση του μετοχικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για στις 3.30 μετά το μεσημέρι. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητούνταν ήταν η αλλαγή της έδρας της ΕΛΒΟ και η απαλλαγή του ΔΣ της εταιρείας, δηλαδή του εκκαθαριστή, για παρελθούσες χρήσεις, που δρομολογεί αρνητικές εξελίξεις, διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της περιουσίας. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απαιτούν να σταματήσει η διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης και να αναπτυχθεί η ΕΛΒΟ στο πλαίσιο Ενιαίου Κρατικού Φορέα Αμυντικών Βιομηχανιών.

Θυμίζουμε ότι στις 13 Ιούνη ανοίγει ο δεύτερος φάκελος με τις οικονομικές προσφορές που έχουν κατατεθεί για την απόκτηση της περιουσίας της επιχείρησης με το ελάχιστο τίμημα να έχει οριστεί από το ελληνικό δημόσιο στα 10 εκ. ευρώ. Το πωλητήριο περιλαμβάνει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που αποκτήθηκαν από το μόχθο και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης της χώρας μας, τις οικοπεδικές εκτάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, μέχρι το εμπορικό σήμα της ΕΛΒΟ, σχέδια, άδειες και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη φάση, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του 85,49% της ΕΛΒΟ που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, ο γερμανικός εξοπλιστικός όμιλος «Krauss - Maffei Wegmann» και ο νοτιοαφρικανικός όμιλος «Paramount».

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι εκβιάζονται να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, στην ιδιωτικοποίηση ή στο κλείσιμο.

Η ΔΑΣ ΕΛΒΟ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, με γραμμή σύγκρουσης με τους ιδιώτες και το κράτος τους. Να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις και να οργανώσουν την πάλη τους με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει άλλη οργάνωση της παραγωγής, με άλλη εξουσία, που με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό θα καταστήσει δυνατό να εξασφαλιστεί δουλειά για χιλιάδες εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ με πλήρη δικαιώματα, φτηνά και ποιοτικά οχήματα, τόσο στον πολιτικό τομέα, όσο και στον στρατιωτικό και στον τομέα ασφάλειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πείρα από την απαξίωση της ΕΛΒΟ να αξιοποιηθεί μπροστά στις κάλπες (2019-01-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ (2017-04-07 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποίηση από άλλο δρόμο για την ΕΛΒΟ (2015-04-07 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ (2015-04-04 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη Βουλή για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (2013-07-17 00:00:00.0)
Καμιά ιδιωτικοποίηση δεν έχει όφελος για το λαό (2012-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ