Κυριακή 11 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξορμήσεις σε κέντρα νεοσυλλέκτων

Εξορμήσεις σε Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έκαναν την προηγούμενη Παρασκευή δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε Αυλώνα, Μεγάλο Πεύκο, Θήβα, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Ρέθυμνο, Μεσολόγγι, Αρτα και Λαμία, για να ευχηθούν σε χιλιάδες νέους «καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι».

Η ανταπόκριση από τους φαντάρους και τους γονείς τους ήταν παραπάνω από θετική: Χιλιάδες πήραν την ανακοίνωση, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που διαβάζοντάς την γύριζαν πίσω για να συζητήσουν με τους κομμουνιστές για όσα γράφονται στην ανακοίνωση.

Είναι ενδεικτικό ότι παρά τη «σιγή ασυρμάτου» κυβέρνησης - αστικών κομμάτων και πολλών ΜΜΕ, πολλοί νεοσύλλεκτοι γνώριζαν και σχολίαζαν θετικά τις επιστολές που τις μέρες αυτές στέλνουν φαντάροι που υπηρετούν ήδη τη θητεία τους ενάντια στη εμπλοκή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump».

Η ανακοίνωση, οι εξορμήσεις και η γενικότερη αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φαίνεται ότι ενοχλούν. Με μια πρωτοφανή κίνηση, για την οποία φέρει ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αστυνομία και διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια στη διακίνηση της ανακοίνωσης του ΚΚΕ στους φαντάρους, φτάνοντας στο σημείο να παρατάξουν στρατιώτες εκτός στρατοπέδου (!) για να κρατήσουν σε απόσταση τους νεολαίους που μοίραζαν την ανακοίνωση!

Στο περιστατικό μάλιστα πρωταγωνιστούσε αρχιλοχίας - τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας - που επιχειρούσε να τρομοκρατήσει όσους έπαιρναν την ανακοίνωση και να δημιουργήσει, χωρίς επιτυχία, κλίμα ενάντια στους κομμουνιστές.

Οι έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων, του κόσμου, των γονιών και των νέων που πήγαιναν να καταταγούν, μαζί με την αποφασιστική στάση των κομμουνιστών, αλλά και την άμεση διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, στους αρμόδιους υπουργούς, ανάγκασε τους εμπνευστές αυτής της άθλιας προσπάθειας να υπαναχωρήσουν, χωρίς φυσικά αυτό σε τίποτα να αλλάζει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης. Αντίστοιχη προσπάθεια τρομοκράτησης, που επίσης έπεσε στο κενό, καταγγέλλει η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ