Κυριακή 11 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Θετικά στοιχεία από την προσπάθεια για άνοδο της διακίνησης

Σταθερά ανοδική πορεία κατέγραψε η διακίνηση του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας το διάστημα Γενάρη - Μάη

Η κυκλοφορία του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» για το Μάη
Η κυκλοφορία του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» για το Μάη
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα από τη διακίνηση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», τόσο για το μήνα Μάη, όσο και για τους πέντε πρώτους μήνες του 2017, από τα οποία προκύπτει αύξηση της κυκλοφορίας τους τελευταίους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της κυκλοφορίας του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» τον Γενάρη διαμορφώθηκε στα 15.395 φύλλα, τον Φλεβάρη στα 17.129 φύλλα, τον Μάρτη στα 19.734 φύλλα, τον Απρίλη στα 23.233 φύλλα και τον Μάη στα 26.347 φύλλα.

Η αύξηση αυτή από τον Γενάρη στον Μάη κατά 11.000 περίπου φύλλα δείχνει τον τρόπο δουλειάς που κατακτιέται μήνα με το μήνα και πρέπει να γενικευτεί για μια σταθερά ανεβασμένη κυκλοφορία της εφημερίδας μας, που δεν είναι άλλος από την ακόμα καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης σε τόπους δουλειάς και συνοικίες.

Η σταθερή συμμετοχή και συμβολή του συνόλου του κομματικού δυναμικού, των φίλων και οπαδών του Κόμματος στην κυριακάτικη εξόρμηση, είναι αυτή που μπορεί να ενισχύσει περισσότερο την προσπάθεια να φτάνει ο «Ριζοσπάστης» σε πιο πολλούς εργαζόμενους και ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων.

Τα στοιχεία αποτυπώνουν, επίσης, αυτό που έχουμε κι άλλες φορές σημειώσει: Οτι ο «Ριζοσπάστης» δεν είναι «εφημερίδα του περιπτέρου». Επομένως, η όποια άνοδος της κυκλοφορίας του θα έρθει ως αποτέλεσμα της συγκροτημένης και κοπιαστικής, της καλά σχεδιασμένης προσπάθειας των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, της συζήτησης άνθρωπο τον άνθρωπο. Της προσπάθειας να προωθήσουμε τη στρατηγική μας στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Αύξηση στη διακίνηση τους τελευταίους πέντε μήνες
Αύξηση στη διακίνηση τους τελευταίους πέντε μήνες
Στους μήνες που καταγράφουμε, περιλαμβάνονται δύο πανεξορμήσεις: Στις 9 Απρίλη με τη δημοσίευση της Πολιτικής Απόφασης του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ και στις 21 Μάη με τη δημοσίευση της διακήρυξης της ΚΕ του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Και τις δύο αυτές Κυριακές, η κυκλοφορία σχεδόν διπλασιάστηκε, ξεπερνώντας τα 41.000 φύλλα. Και αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνει με τη σειρά του τα περιθώρια που έχουν όλες οι Οργανώσεις, για να φτάσει ακόμα ψηλότερα η διακίνηση της εφημερίδας μας.

Για τον μήνα Ιούνη, που ήδη τρέχει, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ προγραμματίζουν μια πλούσια πολιτική δράση, όπως πολιτικές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και διάφορες πρωτοβουλίες για την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης. Ταυτόχρονα, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής αντιΝΑΤΟικής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη.

Σε όλη αυτή τη δραστηριότητα, η εφημερίδα μας αποτελεί αναντικατάστατο όπλο, με πολύτιμη συμβολή στην εύστοχη προπαγάνδα, στην αντιπαράθεση με τις αστικές δυνάμεις και τον οπορτουνισμό, στην ανάδειξη της υπεροχής της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, ακόμα πιο αποφασιστικά, με τον «Ριζοσπάστη» διαρκώς στο χέρι!

Στοίχημα όλων είναι η τάση αυτή να σταθεροποιηθεί και να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ