Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα με 29χρονο οικοδόμο

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 7/6 στη Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής, 29χρονος οικοδόμος, πατέρας ενός παιδιού, που δούλευε σε εργολάβο, με τον οποίο είχε σύμβαση η δημοτική αρχή Σαλαμίνας, έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής και ανακαίνισης κλειστού γυμναστηρίου του δήμου, πέφτοντας από τη σκεπή του γυμναστηρίου.

«Αλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς, επιβεβαιώνοντας πως η εργοδοτική ασυδοσία δεν αποτελεί "προνόμιο" μόνο των μεγαλοεπιχειρηματιών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά φωλιάζει και μέσα στην καρδιά του κράτους, μέρος του οποίου είναι και οι δήμοι», αναφέρει το κλαδικό Συνδικάτο.

Παράλληλα, αναφερόμενο στη δημοτική αρχή, σημειώνει ότι «έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες (αφού μέλος της διοίκησης του δήμου είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου), όπως και η πλειοψηφία των περισσοτέρων δημοτικών αρχών, αφού υλοποιεί κατά γράμμα τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, με τις αναθέσεις σημαντικών τομέων σε εργολαβικά συμφέροντα, που μπροστά στην αύξηση των κερδών τους βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων».

«Η εντατικοποίηση της εργασίας, η κακοπληρωμένη δουλειά με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες εργατικά ατυχήματα καθημερινά στους δήμους, με τις δημοτικές αρχές να φέρουν σοβαρότατες ευθύνες», συνεχίζει το Συνδικάτο, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τους πρόσφατους νόμους που ψήφισε, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανάβουν το πράσινο φως ώστε κεφάλαιο και εργοδοσία να γίνουν ακόμη πιο αδίστακτοι απέναντι στους εργαζόμενους, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Μπροστά στο κυνήγι του κέρδους, η ανθρώπινη ζωή λίγο μετράει για όλους αυτούς».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου οικοδόμου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν υπόθεσή τους τον αγώνα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε κάθε τόπο δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ