Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Απαράδεκτη απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά τους για τριμερή συνάντηση

Το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων του Εμπορίου, ήρθε να επιβεβαιώσει η ουσιαστική άρνησή της να ικανοποιήσει το αίτημα του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης), για ορισμό τριμερούς συνάντησης, στην οποία το υπουργείο Εργασίας θα καλούσε να παραβρεθούν οι εκπρόσωποι όλων των διαδόχων επιχειρηματικών ομίλων («MARKET IN», «Μασούτης», «Discount Markt» κ.ά.), που αυτές τις μέρες προσπερνούν αποφάσεις και νόμους, προχωρώντας σε άνοιγμα των πρώην καταστημάτων της «Καρυπίδης», χωρίς όμως τους εργαζόμενους των καταστημάτων.

Το Σωματείο, δηλαδή, ζήτησε παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε οι εργοδότες να δεσμευτούν ότι θα προσλάβουν ως οφείλουν τους εργαζόμενους, καθώς πρόκειται για ξεκάθαρη μεταβίβαση καταστημάτων.

Το υπουργείο, ωστόσο, αντί να καλέσει τριμερή, απλά «ενημέρωσε» το Σωματείο ότι έχουν γίνει 5 συμφιλιωτικές συναντήσεις με την «Καρυπίδης» μέσα στο 2016, ενώ για το θέμα της μεταβίβασης στους νέους επιχειρηματίες παρέπεμψε στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας...

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση με μία απαράδεκτη απάντηση κρύφτηκε πίσω από την Επιθεώρηση Εργασίας. Δεν προξενεί εντύπωση! Αντιθέτως η απάντηση της κυβέρνησης ευθυγραμμίζεται με την προ ημερών στάση της, όταν έστειλε ΜΑΤ και αστυνομικούς να προστατεύσουν την παράνομη μεταφορά εξοπλισμού και εμπορευμάτων, παίρνοντας σαφή θέση υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και κατά των εργαζομένων που βρίσκονται απλήρωτοι και στον αέρα για πάνω από 1,5 χρόνο. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του "Καρυπίδη" και του κλάδου συνολικά την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και τον συνεχή εμπαιγμό και καλούμε το ΣΕΠΕ να κάνει άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή τη δουλειά του».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση και σημειώνει: «Τέρμα πια η κοροϊδία! Οι εργαζόμενοι στην "Καρυπίδης" είναι ενάμιση χρόνο απλήρωτοι, βιώνουν τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης, έχει παιχτεί παιχνίδι στην πλάτη τους για να πεταχτούν χωρίς δουλειά στο δρόμο και η κυβέρνηση μονίμως νίπτει τας χείρας της ή στέλνει ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει τους αγώνες των εργαζομένων. Την ίδια προσπάθεια να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους δίνουν και εργαζόμενοι σε άλλες επιχειρήσεις και σε άλλους κλάδους, όπως οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ "Βασίλαγας" και πολλοί ακόμα». Το σωματείο καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πόντιος Πιλάτος» η κυβέρνηση για την «Καρυπίδης» (2017-07-14 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο «Λεμονή» (2017-05-03 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν σε μαζική γενική συνέλευση (2016-12-17 00:00:00.0)
Μάταιη προσπάθεια να θολώσουν τα νερά (2016-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ