Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναφαίρετο το δικαίωμα των φαντάρων να ενημερώνονται

Ερώτηση στη Βουλή για την παρεμπόδιση της διακίνησης ανακοίνωσης του ΚΚΕ έξω από Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, Γ. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη και Ν. Καραθανασόπουλος σχετικά με την πρόσφατη προσπάθεια παρεμπόδισης της διακίνησης ανακοίνωσης του ΚΚΕ έξω από Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή 9 Ιούνη, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακίνησαν ενημερωτικό φυλλάδιο έξω από στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, προς τους νέους φαντάρους και τις οικογένειές τους, με τίτλο: "Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι".

Ωστόσο, σε δύο στρατόπεδα εκδηλώθηκε προσπάθεια παρεμπόδισης της διακίνησης του ενημερωτικού φυλλαδίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο, η διοίκηση του Στρατοπέδου προέβη στην πράξη πρωτοφανούς προκλητικότητας, να παρατάξει στρατιώτες εκτός του στρατοπέδου, με σκοπό να κρατήσει σε απόσταση όσους μοίραζαν τη σχετική ανακοίνωση. Ταυτόχρονα, δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν και αυτές να παρεμποδίσουν τη διακίνηση του ενημερωτικού φυλλαδίου.

Επίσης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού - Μεταφορών στη Σπάρτη, η διοίκηση διέταξε να σταματήσει η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου, απειλώντας μάλιστα ότι "όσοι μοιράζουν έντυπο υλικό, θα απωθηθούν από ομάδα φαντάρων". Ακόμη στελέχη του στρατοπέδου, επίμονα και με προκλητικό τρόπο, απαίτησαν τα ονόματα όσων μοίραζαν το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ταυτόχρονα, διέταζαν φαντάρους να φωτογραφίσουν τα πρόσωπα όσων μοίραζαν το φυλλάδιο, καθώς και να σημειώσουν τις πινακίδες των οχημάτων των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οι ευθύνες τις κυβέρνησης είναι μεγάλες. Είναι απαράδεκτο να διατάσσονται στρατιωτικοί να αναλάβουν δράση εκτός στρατοπέδου σε αστυνομικά καθήκοντα. Είναι επίσης απαράδεκτο η Αστυνομία να παρεμβαίνει για να παρεμποδίσει τη διανομή ενημερωτικών εντύπων και με τη στάση της να επιχειρεί να εκφοβίσει τους φαντάρους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα παρεμπόδισης της διακίνησης ενημερωτικών φυλλαδίων, με σκοπό την ενημέρωση των φαντάρων έξω από τα στρατόπεδα. Οι φαντάροι δεν χάνουν τα δικαιώματά τους περνώντας την πύλη του στρατοπέδου.

Η ενημέρωση των φαντάρων με όλους τους τρόπους και τα μέσα είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Κανείς δεν πρέπει να βάζει φραγμούς και εμπόδια, αλλά ούτε και να εκτοξεύει απειλές στην προσπάθεια ενημέρωσής τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί:

Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο στρατιωτικοί να αναλαμβάνουν αστυνομικά καθήκοντα απέναντι σε πολίτες και μάλιστα εκτός στρατοπέδων;

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να υλοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα των φαντάρων να ενημερώνονται με εφημερίδες, έντυπα κ.λπ., τόσο εντός όσο και εκτός στρατοπέδων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ