Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις Πρέσπες το φετινό Διήμερο

Από το περσινό Διήμερο στο Γράμμο
Από το περσινό Διήμερο στο Γράμμο
Στις Πρέσπες, στις 17 και 18 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί το φετινό Διήμερο των ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο, στο χωριό Λαιμός των Πρεσπών.

Το πρόγραμμα του Διημέρου περιλαμβάνει:

-- Το Σάββατο 17 Ιούνη περιήγηση στο μνημείο του Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα), υποστράτηγου του ΔΣΕ, στο χωριό Βατοχώρι. Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη» από τον Ν. Γεωργακόπουλο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι.

-- Την Κυριακή 18 Ιούνη περιήγηση στη σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη και στο νοσοκομείο του Πέτρου Κόκκαλη.

Με ανακοίνωσή τους, οι Οργανώσεις Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους νέους και τις νέες, το λαό της περιοχής, να συμμετέχουν στο Διήμερο, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα πως «η επιλογή του μέρους δεν είναι τυχαία. Είναι μέρη που περπάτησαν, πολέμησαν, δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα, οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού. Επιπλέον, είναι μια "ανάσα" από τις πόλεις και τα χωριά των Βαλκανίων που έχουν βρεθεί και ξαναβρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

Μέσα από το Διήμερο θέλουμε να αναδείξουμε τη μαχητική και ανυπότακτη στάση ζωής σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης, την ανάγκη ύπαρξης και σφυρηλάτησης ενός επαναστατικού Κόμματος, τα διδάγματα που βγαίνουν από την 100χρονη πορεία του τιμημένου ΚΚΕ, αλλά και τις επαναστάσεις του 20ού αιώνα, με κορυφαία τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, επικεντρώνοντας στα διδάγματα και τα καθήκοντα που προκύπτουν για το σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ