Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση η οργάνωση στους τόπους δουλειάς

Με παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων αναπτύσσονται εστίες διεκδίκησης και αγώνα, που χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν, απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου η οποία δυναμώνει

  • Συνεδριάζει, σήμερα, στο Λουξεμβούργο το Γιούρογκρουπ, με θέμα το ελληνικό κρατικό χρέος και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για μια μελλοντική συμφωνία σχετικά με τη διευθέτησή του.
  • Στο τραπέζι βρίσκονται, επίσης, ο προσδιορισμός των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, σε ορίζοντα πολλών δεκαετιών, και το λεγόμενο «αναπτυξιακό πακέτο», που δρομολογούν κυβέρνηση - ΕΕ για την τόνωση του κεφαλαίου.
  • Απέναντι στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, που σηματοδοτείται και από τα παζάρια για το χρέος, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να χάσουν χρόνο στην οργάνωση της πάλης τους.
  • Οι αγώνες που δίνονται αυτήν την περίοδο σε μια σειρά από χώρους και κλάδους, με καθοριστική συμβολή των ταξικών δυνάμεων, ενάντια στα οξυμένα προβλήματα και το βάθεμα της εκμετάλλευσης, δίνουν το στίγμα της απάντησης που πρέπει να δοθεί και χρειάζεται να γενικευτούν.

ΣΕΛ.  3,    13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ