Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για την κατάσταση στο Μενίδι

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν και τη συγκρότηση νέων υπηρεσιών, όπως και την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και της Ασφάλειας στο Μενίδι, ανακοίνωσαν χτες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κατά τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβό, και αντιπροσωπεία δημοτικών παρατάξεων, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών μετά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο αναπληρωτής υπουργός και οι ηγεσίες δεσμεύτηκαν για άμεση υλοποίηση. Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε περιοχές του Μενιδίου, όπως η Αγία Σωτήρα, ο Αγιος Δημήτριος, η Αυλίζα, το στρατόπεδο Καποτά, η Χαραυγή και στην οδό Κύπρου.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν τη συγκρότηση στο δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Τάξης και του Τμήματος Ασφαλείας, τη σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αχαρνών, την περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) σε σταθερή βάση και την επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του δήμου Αχαρνών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ότι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Αναφέρθηκε επιπλέον ότι θα μεταφερθεί η έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στον όμορο δήμο Φυλής, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Ολα τα παραπάνω μέτρα, που στην πραγματικότητα έχουν εξαγγελθεί και παλιότερα, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η εμπειρία των κατοίκων της περιοχής δείχνει ότι εάν δεν αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους τα προβλήματα και οι αιτίες που γεννούν φαινόμενα εγκληματικότητας, τότε δεν μπορούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να προσδοκούν κάποια βελτίωση της κατάστασης. Και αυτό με δεδομένο ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει ισχυρές διασυνδέσεις με οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς του αστικού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ