Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
YEMENH
Πύραυλος των Χούτι σε πλοίο των Αραβικών Εμιράτων

ΣΑΝΑΑ.--

Πυραυλική επίθεση σε (πιθανώς πολεμικό) πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έπλεε ανοιχτά των στρατηγικών στενών Μπαμπ αλ Μαντάμπ (που συνδέουν την Ερυθρά Θάλασσα με τον Ινδικό Ωκεανό), λίγες ώρες μετά τον απόπλου από το λιμάνι Μόκα της νοτιοδυτικής Υεμένης, πραγματοποίησαν Υεμενίτες αντικαθεστωτικοί Σιίτες Χούτι.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση στο σκάφος έγινε χτες το πρωί από αντικαθεστωτικούς Χούτι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλους του πληρώματος. Απέφυγαν να διευκρινίσουν αν το σκάφος ήταν πολεμικό, όπως υποστήριξαν νωρίτερα οι Χούτι, τονίζοντας ότι εκτόξευσαν τον πύραυλο το βράδυ της Τρίτης και όχι χτες.

Γεγονός είναι πάντως ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένας από τους σημαντικούς συμμάχους της Σαουδικής Αραβίας, που συμμετέχει δραστήρια στη ιμπεριαλιστική επέμβαση που πραγματοποιεί η τελευταία από το Μάρτη του 2015 στην Υεμένη, προς υποστήριξη της δοτής κυβέρνησης του Μανσούρ Χάντι και κατά του πρώην Προέδρου Αμπντουλάχ Σάλεχ και των δυνάμεων των Χούτι, που έχουν τη στήριξη του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ