Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ρατσιστική επίθεση σε τέμενος

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Αποκρουστική, τρομοκρατική επίθεση εναντίον μουσουλμάνων» χαρακτήρισε χτες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την πρόσκρουση μικρού φορτηγού, λίγο μετά τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, πάνω σε πιστούς ενός τεμένους στο Φίνμπουρι Παρκ στο βορειοανατολικό Λονδίνο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ανθρώπων. Στον τόπο της επίθεσης αναφέρθηκε και ο θάνατος ενός άνδρα, δίχως να είναι ξεκάθαρο αν επήλθε εξαιτίας της.

Αυτόπτες μάρτυρες επισήμαναν πως ο 47χρονος δράστης φώναξε «θέλω να σκοτώσω περισσότερους μουσουλμάνους». Τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς που ανέφεραν ότι ονομάζεται Ντάρεν Οζμπορν, είναι από το Κάρντιφ και έδρασε μόνος του. Η επίθεση αυτή ήταν η τέταρτη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο στη Βρετανία και η τρίτη με αυτοκίνητο που ο οδηγός του το έριξε σκόπιμα πάνω σε πεζούς.

Στους 79 οι νεκροί στον πύργο «Γκρένφελ»

Νωρίτερα, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται και είναι προφανώς νεκροί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη, στο πολυώροφο κτίριο εργατικών κατοικιών «Γκρένφελ» του δυτικού Λονδίνου. Ανακοινώθηκε επίσης ότι πέντε άνθρωποι που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, Στιούαρτ Κάντι, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να αλλάξει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά, που έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στα λαϊκά στρώματα, αφού ήταν επί της ουσίας ένα «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» για το οποίο προειδοποιούσαν ότι θα συμβεί, λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας πέρα από εργασίες ρουτίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ