Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
Τον Ιούλη ξεκινά η αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ

Τον Ιούλη θα ξεκινήσει η μεταφορά των γερμανικών στρατευμάτων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στη βάση αλ - Αζράκ της Ιορδανίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη «Bild» η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν: «Δεν μπορώ να πω ακριβή ημερομηνία. Το σημαντικότερο είναι η μεταβατική περίοδος κατά την οποία δεν θα μπορούμε να πετάμε, να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται, καθώς και η ασφάλεια των στρατευμάτων μας».

Και συνέχισε: «Μέχρι τέλος Ιούνη θα συμμετέχουμε στο σχέδιο πτήσεων του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέχεια θα μετακινήσουμε το συντομότερο τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού εν πτήσει» και θα μπορούν να ξαναπετάξουν «περίπου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούλη και από τον Οκτώβρη θα αρχίσουν ξανά οι αναγνωριστικές πτήσεις των Τορνέιντος, σύμφωνα με το σχέδιο».

«Δεν θα θέλαμε ποτέ να περιορίσουμε τις σχέσεις μας με τη Γερμανία, αλλά θα περιμέναμε (και) η Γερμανία να προσέχει τις ευαισθησίες της Τουρκίας», ανταπάντησε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Φικρί Ισίκ. Αναφερόμενος στην προετοιμαζόμενη αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ, ο Ισίκ είπε: «Συμφωνήσαμε με την Γερμανίδα υπουργό (Αμυνας) για την αποχώρηση (των στρατευμάτων) με τρόπο που δεν θα εμποδίσει τον αγώνα ενάντια στο "Ισλαμικό Κράτος" (ΙΚ)... Η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την κατηγορήσει ότι βλάπτει τον αγώνα ενάντια στο ΙΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ