Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αύριο τα εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού της ΚΝΕ στην Πάτρα

Από τις εργασίες προετοιμασίας
Από τις εργασίες προετοιμασίας
Με πυρετώδεις ρυθμούς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στην Πάτρα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας, μπροστά στα εγκαίνιά του που γίνονται αύριο Πέμπτη.

Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της πορείας προς τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει έναν Πολυχώρο, με σκοπό να αποτελέσει σημείο συνάντησης στην πόλη όλων αυτών των παιδιών και νέων ανθρώπων που προβληματίζονται, έχουν ανησυχίες, έχουν ενδιαφέροντα αλλά δεν έχουν τρόπο να τα διοχετεύσουν. Είναι μέρος όπου μπορεί να γίνει αφετηρία δημιουργίας και ενασχόλησης με την τέχνη και τον πολιτισμό, συνολικά για τη νεολαία της Πάτρας, από την οποία έλειπε μια τέτοια πρωτοβουλία, οργανωμένη με σκοπό την ανακούφιση και την έκφραση των νέων. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πιο πρωτοπόρα τέχνη, με αυτήν που δημιουργείται όταν συναντιέται με τους πόθους και τις αγωνίες του λαού μας, τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό, αλλά και το μαρξιστικό βιβλίο και την προοδευτική λογοτεχνία, να γνωρίσουν την κοσμοθεωρία και την Ιστορία του ΚΚΕ.

Το κτίριο που θα στεγάσει τον Πολυχώρο βρίσκεται στη διεύθυνση Αστιγγος 77 και Μπιζανίου 1, στην πλατεία Πυροσβεστείου. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, περιοχή όπου μένουν πολλοί φοιτητές και που είναι κοντά σε πλήθος σχολικών συγκροτημάτων.

Σκοπός είναι ο χώρος να αποτελέσει ανάσα για τη νεολαία που θέλει να ασχοληθεί με τον πολιτισμό, να έχει έναν τρόπο να ασχοληθεί με τη μουσική, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, το θέατρο κ.ά., χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει δίδακτρα ή κάποιο άλλο αντίτιμο.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και πολλοί άλλοι, συνέβαλαν όλες αυτές τις μέρες στις εργασίες προετοιμασίας του χώρου. Από την εύρεση του κατάλληλου κτιρίου μέχρι την ανακαίνιση του εσωτερικού του, τον καθαρισμό και το στολισμό του, έχουν δώσει όλες τους τις δυνάμεις, έχουν εργαστεί με μεράκι και αυταπάρνηση με σκοπό όλα να είναι έτοιμα αύριο στα εγκαίνια και να ξεκινήσει η λειτουργία του χώρου. Ενα μεγάλο μέρος κόσμου με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση δωρίζει υλικά, έπιπλα, εξοπλισμό και βιβλία από τα υπάρχοντά του για τις αίθουσες του Πολυχώρου, το στολισμό και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του, του στούντιο.

Ακόμη, πλήθος νέων και μεγάλων ανθρώπων, που έχουν επαφή και ασχολούνται με τη διδασκαλία διαφόρων οργάνων, εικαστικών, θεατρικών και χορευτικών, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του Πολυχώρου.

Οι εργασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία, με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πάτρα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ολοκλήρωσή τους, με αυταπάρνηση και μεράκι. Είναι μία από τις καλύτερες πρωτοβουλίες τις οποίες παίρνει η ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, μπροστά και στην ανάγκη παρέμβασης στον πολιτισμό, ζήτημα που μπαίνει και από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ. Ως τέτοια την αντιμετωπίζουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και όπως όλα δείχνουν ήδη από την προετοιμασία του χώρου, θα αγκαλιαστεί και θα προσεχθεί όχι μόνο από τους κομμουνιστές και τον περίγυρό τους, αλλά και συνολικά από την περιοχή και την πόλη της Πάτρας.


Φ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ