Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να μην ανασταλεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταργηθεί ούτε θα ανασταλεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής, κατά τη συζήτηση, προχτές, της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε το Κόμμα προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους 120 μαθητές του σχολείου και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας, αφού το συγκεκριμένο σχολείο σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου είναι ακατάλληλο για χρήση και υπάρχει έντονη φημολογία για διασπορά των μαθητών στα - ήδη υπεράριθμα - σχολεία της περιοχής. Οπως επισήμανε, «μια τυχόν αναστολή λειτουργίας ενός σχολείου ή μια διασπορά των μαθητών αυτού του σχολείου παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες το αίτημα να αποκτήσει τη δική του στέγη».

Στην απάντησή του ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τον δήμο, ο οποίος έχει δεσμευτεί πως έχει άλλα κτίρια όπου μπορεί να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σχολείο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, χωρίς να δώσει σαφή απάντηση για το αν θα ανασταλεί η λειτουργία του ή αν θα διασκορπιστούν σε άλλα σχολεία οι μαθητές του. Σημείωσε πως τα κτίρια των δημοτικών σχολείων είναι ευθύνη των δήμων, επιρρίπτοντας ευθύνες σε ορισμένους από αυτούς για την κατάσταση στη σχολική στέγη.

Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Δελής σημείωσε πως η ευθύνη δήμου και πολιτείας είναι κοινή για το ζήτημα της σχολικής στέγης, ζητώντας να δοθούν μια προσωρινή και μια οριστική λύση για τη συνέχεια λειτουργίας του σχολείου, ενώ αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής για το γενικότερο ζήτημα της σχολικής στέγης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ