Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διήμερη κατασκήνωση αφιερωμένη στην ΟΚΝΕ

Από τον ιστορικό περίπατο του Σαββάτου
Από τον ιστορικό περίπατο του Σαββάτου
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Μαθητικές Οργανώσεις Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ διοργάνωσαν διήμερη κατασκήνωση, που φέτος έγινε στην Πάτρα στην πλαζ της Αγυιάς και αφιερώθηκε στην ΟΚΝΕ, η οποία είχε πλούσια δράση στην Πάτρα τη δεκαετία του '30.

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα της κατασκήνωσης, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό από την Δήμητρα Τζουραμάνη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου των Μαθητικών Οργανώσεων. Το ενδιαφέρον των μαθητών απέσπασε το αφιέρωμα της μαθητικής θεατρικής ομάδας Πάτρας της ΚΝΕ βασισμένο στο βιβλίο «Πώς δενότανε το ατσάλι», καθώς και η συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα Πάτρας της ΚΝΕ. Οι μαθητές γλέντησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με το Karaoke party που ακολούθησε.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με θέμα την ΟΚΝΕ, με ερωτήσεις και γρίφους βασισμένους στο ένθετο του «Οδηγητή». Στη συνέχεια, οι μαθητές απόλαυσαν μπάνιο στη θάλασσα και πολλοί συμμετείχαν στα τουρνουά beach volley και beach soccer.

Το απόγευμα έγινε ιστορικός περίπατος στην Πάτρα. Οι μαθητές γνώρισαν πλευρές από τη δράση της ΟΚΝΕ στην πόλη και ιδιαίτερα το πώς δρούσαν οι αγωνιστές μικρότερων ηλικιών. Συζήτησαν για τα συμπεράσματα από τον αγώνα της ΟΚΝΕ, έλυσαν απορίες σχετικά με το «πώς κρίνουμε σήμερα την αυτοδιάλυσή της», «για ποιο λόγο δεν έχουμε πολλές πηγές για τον αγώνα εκείνης της περιόδου» κ.λπ. Ο περίπατος ξεκίνησε από το σημείο στο οποίο ιδρύθηκε η ΟΚΝΕ στην πόλη και επισκέφτηκαν σημεία όπου είχαν γίνει συλλήψεις αγωνιστών, συγκρούσεις με την αστυνομία, συγκεντρώσεις στις οποίες υπήρχε μαζική συμμετοχή νέων...

Μετά το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην κατασκήνωση, όπου βραβεύτηκαν οι νικητές των τουρνουά και στη συνέχεια ακολούθησε πάρτι. Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές, που παρουσίασαν στη σκηνή δραματοποιημένα αποσπάσματα από το ένθετο του «Οδηγητή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ