Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Η πυρόσβεση συνεχιζόταν χτες για τέταρτη μέρα

Copyright 2017 The Associated

Η πυρόσβεση συνεχιζόταν χτες για τέταρτη μέρα
Τις πληγές της μετράει η Πορτογαλία για άλλη μια φορά, ζώντας από το περασμένο Σάββατο τον πύρινο εφιάλτη που έχει κατακάψει έως τώρα 260.000 στρέμματα δάσους, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα 64 άνθρωποι και 157 είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους και πολλοί πυροσβέστες. Μέχρι χτες 1.150 πυροσβέστες έδιναν τη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική Πορτογαλία, για να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή Πεδρόγαου Γκράντε στην επαρχία Λεϊρία και επεκτάθηκε και στις γειτονικές Κοϊμπρά και Καστέλο Μπράνκου.

Οπως επιβεβαιώθηκε από την Πολιτική Προστασία, από τους 64 νεκρούς, οι 47 βρέθηκαν στο «δρόμο της κόλασης», τη λεγόμενη εθνική οδό 236, όπου δεν έκλεισε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν με τα αυτοκίνητά τους μέσα στο πύρινο μέτωπο.

Το φαινόμενο των μεγάλων δασικών πυρκαγιών επαναλαμβάνεται στη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες το καλοκαίρι με μεγάλες θερμοκρασίες, ξηρασία και ισχυρούς ανέμους, ωστόσο η αιτία της τραγωδίας είναι η ανυπαρξία μέτρων πρόληψης, τα πενιχρά μέσα και η έλλειψη κονδυλίων στις υπηρεσίες πυρόσβεσης, αφού η αντιπυρική προστασία θεωρείται από τις αστικές κυβερνήσεις κόστος. Και στη μεγάλη πυρκαγιά στην Πορτογαλία επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη, σχεδιασμός, καθαρισμός των δασών και ικανή πυροσβεστική δύναμη. Την ίδια πραγματικότητα βιώνουμε και στη χώρα μας, που διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κρατάνε την πυροσβεστική υπηρεσία υποστελεχωμένη και με λιγοστά μέσα και κονδύλια, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να λιγοστεύουν τα δάση στη χώρα μας, με ό,τι αυτό σημαίνει για το βιοτικό επίπεδο του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ