Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ερώτηση για την ίδρυση πυροσβεστικών υπηρεσιών σε νησιά

Την ίδρυση πυροσβεστικών υπηρεσιών στα λιμάνια της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την επαναλειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του λιμένα της Καβάλας, ζητά με Ερώτησή του στην Βουλή το ΚΚΕ. Οπως αναφέρεται: «Είναι γνωστές και διαχρονικές οι ελλείψεις και οι αδυναμίες των υπηρεσιών και των μηχανισμών του κράτους, σχετικά με την πυρασφάλεια και πυροπροστασία. Αυτές οφείλονται στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και έχουν δυσμενείς συνέπειες για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες αυτές, αλλά και για τη ζωή και την περιουσία του λαού μας και του δασικού πλούτου της χώρας».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πρόσφατη πυρκαγιά στο οχηματαγωγό πλοίο «Medstar», λίγα μίλια έξω από την Ρόδο, όπου χρειάστηκε μία μέρα για να πάει στο σημείο πυροσβεστικό πλοιάριο από την Κρήτη για την κατάσβεσή της. «Το παραπάνω περιστατικό», επισημαίνεται, «είναι παρόμοιο με το ναυτικό έγκλημα που έγινε κοντά στις ακτές του νησιού της Κέρκυρας, συνέπεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο πλοίο "Normanatlantic", με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για το οποίο είχε κάνει παρέμβαση τότε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τονίζοντας την έλλειψη λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού στο νησί της Κέρκυρας».

Παράλληλα, πέρυσι στην Ρόδο ελλιμενίστηκαν 299 κρουαζιερόπλοια με 314.689 επιβάτες, στην Κέρκυρα 481 κρουαζιερόπλοια με 713.024 επιβάτες, ενώ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γίνονται μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου λόγω σχετικών συμφωνιών. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι και η κατάργηση, ουσιαστικά με απόφαση της κυβέρνησης, της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο λιμάνι της Καβάλας, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις άντλησης και αποθήκευσης πετρελαίου, παραθαλάσσιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μαρίνες, ενώ γίνονται συχνές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Επιβεβαιώνεται, όπως αναφέρεται στη Ερώτηση, και από τα παραπάνω γεγονότα ότι «οι μεγάλες ελλείψεις στο σχεδιασμό και στα μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών σε θαλάσσιες περιοχές και λιμάνια της χώρας, εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να εφαρμόζει πολιτικές που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες του λαού, αποδεικνύονται επικίνδυνες και για την ζωή του και για το περιβάλλον». Καταλήγοντας, το ΚΚΕ ζητά την ίδρυση και στελέχωση πυροσβεστικών υπηρεσιών στα λιμάνια Ρόδου, Κέρκυρας και Αλεξανδρούπολης, όπως και την επαναλειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο λιμάνι της Καβάλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυρκαγιά σε υπόγειο του κτιρίου που στεγάζεται δομή ασυνόδευτων ανηλίκων (2023-07-11 00:00:00.0)
Στον «αέρα» και η ασφαλής είσοδος - έξοδος των πλοίων στα λιμάνια (2023-03-28 00:00:00.0)
Φωτιά στην Κέρκυρα (2019-08-28 00:00:00.0)
Θέμα χρόνου η ιδιωτικοποίηση και των άλλων 10 μεγάλων λιμανιών (2019-01-03 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι τακτικές που βάζουν σε κίνδυνο δασικό πλούτο και ζωές (2017-08-01 00:00:00.0)
Ερώτηση στη Βουλή για την αντιπυρική προστασία της Ρόδου (2016-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ