Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγώνας διαρκείας για να μην απολυθεί κανένας

Να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια τους καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τις Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, καλεί τα σωματεία να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, αλλά και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, η οποία «θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους! (...) Κάποιοι ξεκίνησαν τις απολύσεις, κάποιοι ανοιχτά απειλούν με ιδιωτικοποιήσεις, κάποιοι φωνάζουν την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν πρόθυμο δήμαρχο να προχωρήσει τώρα σε απολύσεις! Κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Μπορεί σήμερα, για πρώτη φορά, υπό την πίεση του αγώνα μας, να υιοθέτησε την πρόταση των Επιτροπών Αγώνα από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο μπορεί να τα διπλώσει και να ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Ακόμα και πριν από λίγες μέρες οι γνωστοί "γαλαζοπράσινοι" συνδικαλιστές δήλωσαν στην ΑΔΕΔΥ ότι ανατριχιάζουν (!) στην ιδέα ότι οχτάμηνα και άλλες ελαστικές μορφές εργασίας θα είναι μέλη με πλήρη δικαιώματα στα συνδικάτα.

Συνεχίζουμε με μαζικές διαδικασίες, με συγκεντρώσεις ανά πόλη, ανά γειτονιά, για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για τον αγώνα μας, να ζητήσουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια.

Αύριο Σάββατο (σ.σ. σήμερα) ανεβαίνουμε μαζικά στο Πανελλαδικό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στη Θεσσαλονίκη γιατί το θέμα του πολέμου αφορά όλους τους εργαζομένους. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιούμε σύσκεψη με συμβασιούχους από όλη την Ελλάδα και εκλέγουμε Πανελλαδική Επιτροπή Συμβασιούχων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο για το δικαίωμα στη δουλειά (2018-03-22 00:00:00.0)
Πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική (2017-05-21 00:00:00.0)
Απολύσεις εργαζομένων στο ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας (2016-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ