Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Εγκρίθηκαν οι καταστατικές αλλαγές για το ενιαίο Συνδικάτο

Τις καταστατικές αλλαγές που απαιτούνται για τη συγκρότηση του ενιαίου Συνδικάτου Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, που θα καλύπτει όλο τον κλάδο, ενέκρινε την περασμένη Κυριακή η Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων. Η συγκρότηση θα γίνει με την ενοποίηση του σωματείου με το κλαδικό σωματείο χαρτεργατών.

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων σημείωνε μπροστά στη συνέλευση πως «με την ενοποίηση των δύο κλαδικών Σωματείων, Λιθογράφων και Χαρτεργατών, το νέο Συνδικάτο αναλαμβάνει ευθύνη για το σύνολο των χώρων δουλειάς και των εργαζομένων του κλάδου. Αυτό σημαίνει ότι στην εκτυπωτική βιομηχανία ανήκουν τουλάχιστον 160 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις με πάνω από 3.000 εργαζόμενους, ενώ στους χαρτεργάτες ανήκουν τουλάχιστο 35 επιχειρήσεις με πάνω από 2.500 εργαζόμενους. (...) Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο μεγάλο Συνδικάτο στον κλάδο και να ανταποκριθεί στο καθήκον του πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Πρέπει να γίνουν εκατοντάδες νέες εγγραφές από νέους συναδέλφους που τώρα μπήκανε στον κλάδο και είναι ασυνδικάλιστοι. Να συμβάλουμε στην ίδρυση και νέων Σωματειακών Επιτροπών στους χώρους δουλειάς».

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και μίλησε το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Χαρτεργατών Β. Χήτας, ανακοινώνοντας τη συμφωνία του σωματείου στην ενοποίηση. Το Σωματείο Χαρτεργατών θα προχωρήσει και αυτό στις αναγκαίες αλλαγές το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ