Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα του Κέντρου Υγείας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αναδεικνύουν με υπόμνημά τους προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μια σειρά από φορείς της Καλαμπάκας (Ενωση Επαγγελματιών - Εμπόρων, Εμπορικός Σύλλογος, Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου, 1ου, 2ου και 5ου Δημοτικού, Γενικού Λυκείου και η Ομάδα Γυναικών - μέλος της ΟΓΕ). Αντίστοιχο υπόμνημα έστειλε και ο δήμος Καλαμπάκας.

Με την παρέμβασή τους οι φορείς αποτυπώνουν τα οξυμένα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρικό - τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και τις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που διαμένουν σε πάνω από 60 Δημοτικά Διαμερίσματα με αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιόμετρα, καθώς και σε χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη και τον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας.

Οι φορείς τάσσονται υπέρ ενός ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και διεκδικούν, μεταξύ άλλων: Το ΚΥ να λειτουργεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση. Αμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Να υπάρχει παιδίατρος σε καθημερινή βάση και όλο το 24ωρο. Να λειτουργούν το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο όλο το 24ωρο. Να αποκατασταθεί ο εργαστηριακός εξοπλισμός με χορήγηση αντιδραστηρίων για το Μικροβιολογικό και να γίνει πρόσληψη μικροβιολόγου - παρασκευαστών, ακτινολόγου - χειριστών ακτινολογικού εργαστηρίου. Να διαθέτει το ΚΥ πλήρη εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό, φυσικοθεραπευτήριο, οδοντιατρείο, φαρμακείο. Να εξασφαλιστεί ένα ακόμα ασθενοφόρο με πλήρωμα, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Υποχρεωτικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών καθώς και υποχρεωτική δωρεάν εξέταση τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία, έλεγχο οστεοπόρωσης. Λειτουργία γυναικολογικού ιατρείου. Αμεσα να δοθεί χρηματοδότηση για τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες του προσωπικού, να καλυφθεί η νυχτερινή βάρδια στο σταθμό του ΕΚΑΒ.

Γενικότερα οι φορείς ζητούν η ανάπτυξη Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων να παίρνει υπόψη τον πληθυσμό, τη σύνθεσή του, την επιδημιολογία, την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμεΑ, τους μετανάστες, τους επισκέπτες στην περιοχή. Και, βεβαίως, τα ΚΥ να είναι στελεχωμένα με γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Αναφορά με τα αιτήματα των φορέων της Καλαμπάκας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Κ. Στεργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ