Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Απαντάμε με ένταση του αγώνα

Την καταστολή, τις απολύσεις και τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ:

«Στην κυβέρνηση που στέλνει τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς σε απεργούς και στις καταλήψεις, στους δημάρχους που ξεκίνησαν να απολύουν συμβασιούχους, απαντάμε με ένταση του αγώνα.

Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων έστειλε από νωρίς σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί τα ΜΑΤ, την αστυνομία και την κρατική ασφάλεια, σε μια σειρά από δήμους (Χίο, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πολύκαστρο Κιλκίς, Λιτόχωρο Πιερίας), προσπαθώντας να εκφοβίσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων, απειλώντας με συλλήψεις.

Από κοντά, δήμαρχοι (που κατά τ' άλλα ο Πατούλης λέει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων) άρχισαν να εκδίδουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης, όπως έκανε ο δήμαρχος Καρπάθου για 12 συναδέλφους και ο δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για 20 συναδέλφους, επικαλούμενοι την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν έτσι κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση την ίδια ώρα κοροϊδεύει με μοιρασμένους ρόλους, ο ένας υπουργός να τάζει "λύση" και η άλλη υπουργός να λέει "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί μας περιορίζει το 4ο μνημόνιο που υπογράψαμε".

Ολοι αυτοί μαζί (ΚΕΔΕ - κυβέρνηση - ΝΔ) θα πάρουν την απάντηση με την κλιμάκωση και την ένταση του αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην παραλάβουν καμιά διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Καλούμε την ΚΕΔΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές και εισαγγελικές δυνάμεις από τους χώρους των καταλήψεων.

Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς σε κάθε δήμο, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, τόσο με αποφάσεις συμπαράστασης όσο και με φυσική παρουσία στους χώρους των καταλήψεων των ΟΤΑ.

Ολοι στον αγώνα για τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους».

Την επίθεση στους εργαζόμενους των ΟΤΑ καταγγέλλουν ακόμα: Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου, Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου, Λάρισας, Λαυρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ