Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εργατικά Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα

Από παλιότερο Εργατικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από παλιότερο Εργατικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Με σύνθημα «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του έτσι νέτο σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», ξεκινά σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη το 8ο Φεστιβάλ των Κλαδικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο χώρο του Γεντί Κουλέ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις - συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, αφιερώματα και κορυφώνονται αύριο Σάββατο με πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Σήμερα Παρασκευή

8 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Το μέλλον μας βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Σίμος Ιορδανίδης, μέλος του ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. 8.45 μ.μ. αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. 10.30 μ.μ. συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα. 11.15 μ.μ. λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα.

  • Αύριο Σάββατο

8.30 μ.μ. συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα. 9.30 μ.μ. προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. 10 μ.μ. ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 11 μ.μ. λαϊκό γλέντι με τους «Ανφάν Γκατέ».

Αύριο Σάββατο στη Χαλκίδα

Οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν επίσης Εργατικό Φεστιβάλ, αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο πάρκο Δέλτα (Νεάπολη Χαλκίδας), με σύνθημα «Οταν ο πόλεμος γκρεμίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους... Ελληνες - μετανάστες - πρόσφυγες εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό. Η λύση στον αγώνα για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό!». Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 8 μ.μ. χορευτικά από την Ινδία και τραγούδια από το Πακιστάν. Στις 9 μ.μ. η ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά και θα ακολουθήσουν μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια της ξενιτιάς και λαϊκό γλέντι. Πρόγραμμα παιδότοπου: Στις 7.30 μ.μ. χειροτεχνίες, στις 8.30 μ.μ. «παιχνιδομπερδέματα», στις 9.15 μ.μ. εργαστήρι κούκλας και στις 10 μ.μ. ομαδική δημιουργία. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ