Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
«Κοκορομαχίες» με αφορμή τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης - ΝΔ με στόχο τη χάραξη κάλπικων διαχωριστικών γραμμών, την ώρα που η στρατηγική τους σύμπλευση βγάζει «μάτι», βρέθηκε και χτες η απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μίλησε για προσπάθεια εξυπηρέτησης άλλων σκοπών και κατήγγειλε ότι η συγκέντρωση θα λειτουργούσε ως προβοκάτσια. Στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία μιλώντας στο «STAR» κατηγόρησε την ηγεσία της ΠΟΑΣΥ ότι «δεν βρίσκεται απλώς σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ, αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος της ΝΔ». Επιπλέον, έκανε λόγο για σχέδια της ΝΔ «για πολιτική αποσταθεροποίηση και για δημιουργία τεχνητών αδιεξόδων» που «πέφτουν στο κενό».

Απ' την πλευρά της ΝΔ, ο εκπρόσωπός της Β. Κικίλιας δήλωσε για την απαγόρευση της συγκέντρωσης ότι «η απόφαση είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο. Αποτελεί επισφράγιση της αποτυχίας τους. Στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Με τη χτεσινή του απόφαση ο υπουργός αποδέχτηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Σε μία ειρηνική εκδήλωση έδωσε απαγορευτικό».

Σχόλιο του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του σχετικά με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ και πώς αξιοποιήθηκε, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ούτε οι ενέργειες τύπου ΠΟΑΣΥ ούτε η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ωφελούν πραγματικά το λαό και τους κατοίκους της περιοχής. Το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν μια πολιτική κόντρα, με την εμπλοκή της Αστυνομίας και άλλων μηχανισμών, μακριά απ' τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της εγκληματικότητας και των αιτιών που τα γεννούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ