Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Δίωξη για σεξουαλική βία κατά συρροή και παιδεραστία άσκησε η αστυνομία της Αυστραλίας στον επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, τον Αυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ. Ο 76χρονος Πελ ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια, έπειτα διορίστηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης και στη συνέχεια διαμένει στο Βατικανό από το 2014. Στις 18 Ιούλη ο Πελ καλείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στη Μελβούρνη, όπου υπάρχουν πολλές καταγγελίες από θύματά του που κακοποιήθηκαν ως παιδιά.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Με 157 ψήφους υπέρ και 55 κατά, η 41χρονη εντολοδόχος πρωθυπουργός Ανα Μπράνμπιτς πήρε χτες βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης από τη σερβική βουλή. Θεωρείται θερμή υποστηρικτής της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ, την οποία θεωρεί «προτεραιότητα μαζί με τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο 71χρονος Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, που εξέτιε ποινή 27μηνης κάθειρξης για διαφθορά, πήρε χτες χάρη. Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος την Κυριακή.

ΧΑΓΗ.-- Οι χήρες τεσσάρων Νιγηριανών αγωνιστών κατά της βάρβαρης δράσης της πετρελαϊκής πολυεθνικής εταιρείας «Shell», που εκτελέστηκαν, μαζί με άλλα πέντε μέλη της φυλής των Ογκόνι, από τη νιγηριανή χούντα το 1995, προσέφυγαν χτες σε ολλανδικό δικαστήριο, κατηγορώντας τα τότε διευθυντικά στελέχη του μονοπωλίου πως συνωμότησαν με τις τότε νιγηριανές αρχές ώστε να δολοφονηθούν οι σύζυγοί τους. Ανάμεσα στα θύματα που απαγχονίστηκαν ήταν και ο Νιγηριανός συγγραφέας Κεν Σάρο Ουίουα.

ΦΟΙΝΙΞ.-- Πάνω από 3.000 κάτοικοι της βόρειας Αριζόνα αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, ενώ επικρατούν ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ