Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παζάρια μακριά από τα προβλήματα των δημοσιογράφων

Τα παζάρια που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των παρατάξεων στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη συγκρότηση προεδρείου, καταγγέλλει η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για παιχνίδια μακριά από τις ανησυχίες των συναδέλφων μας. Πρόκειται για "διαπραγματεύσεις" και συνδιαλλαγές που δεν έχουν καμιά σχέση με την καθημερινότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι αγωνιούν κάθε μήνα για το μισθό τους, για τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, για το αν θα έχουν δουλειά και τον επόμενο μήνα».

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αναλάβει καμιά θέση στο νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, δεν θα στηρίξει καμιά πρόταση για την συγκρότησή του και δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το παζάρι που στήνεται στις πλάτες των χιλιάδων δημοσιογράφων συναδέλφων μας.

«Σήμερα υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις αλλά και πείρα από τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει, «για να αντιληφθούν όλοι ότι όποια και να είναι η σύνθεση του προεδρείου, δεν πρόκειται να αλλάξει τον προσανατολισμό της πλειοψηφίας που συγκροτεί το ΔΣ. Προσανατολισμός που κινείται στον αντίποδα των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστική και διαπιστωμένη η συνδικαλιστική σύγκλιση των παρατάξεων που πλειοψηφούν στο ΔΣ, κάτι που φαίνεται τόσο στον ΕΔΟΕΑΠ, όσο και στην ΠΟΕΣΥ τα τελευταία 4 χρόνια. Με αυτήν την έννοια, υπάρχουν δυνάμεις στο σημερινό ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που μπορούν, παρά τις όποιες διαφορές τους, να συγκροτήσουν ή να στηρίξουν τη συγκρότηση προεδρείου».

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», από την πλευρά της, τονίζει ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της «μαζί με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους σε κάθε τόπο δουλειάς, τη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος, για την προώθηση της κοινής πάλης με όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου. Την άνοδο που κατέγραψε ο συνδυασμός μας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες θα την αξιοποιήσουμε για να κλιμακώσουμε αυτήν την προσπάθεια».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενιαίας πάλης όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» απαιτεί από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ τώρα όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακά Μέσα, με ταυτόχρονη εκκαθάριση μητρώου, και να αλλάξει το καταστατικό».

Συνεχίζεται η απεργία στον «Πήγασο» - Τη Δευτέρα δίκη για τα δεδουλευμένα στο «Κέρδος»

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Πήγασος» για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Η νέα απεργία ξεκινά σήμερα στις 6 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 4/7, την ίδια ώρα.

Παράλληλα, την αμέριστη συμπαράστασή του στον πολυετή αγώνα των εργαζομένων της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, εκφράζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 3/7 εκδικάζεται στο Η' Μονομελές Πλημμελειοδικείο η ποινική δίωξη κατά του Θ. Λιακουνάκου και άλλων 5 διευθυντικών στελεχών, με την κατηγορία της κατά συρροήν μη καταβολής δεδουλευμένων, από το Μάρτη του 2013.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ