Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση «ενοικιαζόμενου» εργαζόμενου

Είχε πρωτοστατήσει στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη «Vodafone»

Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στη «Vodafone» στο Νέο Φάληρο
Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στη «Vodafone» στο Νέο Φάληρο
Με κινητοποίηση στο κτίριο της «Vodafone» στο Νέο Φάληρο απάντησε χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στην απόλυση εργαζόμενου και μέλους του, στην οποία προχώρησε προχτές η εργοδοσία.

Οπως εξηγεί η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Vodafone» με την ανακοίνωσή της, ο εργαζόμενος που δουλεύει στην εξυπηρέτηση πελατών, «ενημερώθηκε ότι απολύεται - "λήγει η σύμβασή του" - μέσω τηλεφώνου από το HR του δουλεμπορικού που τον νοικιάζει στη "Vodafone"». Του ζητήθηκε, μάλιστα, να μην πάει την επόμενη μέρα στη δουλειά και να πάρει την άδειά του, προκειμένου, όπως σημειώνει η Σωματειακή Επιτροπή, «να μην είναι μέσα στο χώρο και "ξεσηκώσει" τους συναδέλφους του με την άδικη απόλυσή του».

Το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει ότι ο εργαζόμενος βρέθηκε στο στόχαστρο καθώς πρωτοστάτησε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στη μείωση του διαλείμματος, κάλεσε τους συναδέλφους του να γίνουν μέλη του Συνδικάτου, κάλεσμα που βρήκε σημαντική ανταπόκριση. Είναι ενδεικτικό ότι στις αρχαιρεσίες του κλαδικού Συνδικάτου που ολοκληρώθηκαν στις 17 Ιούνη, πήραν μέρος περισσότεροι από 260 εργαζόμενοι από το χώρο της «Vodafone». Η Σωματειακή Επιτροπή σχολιάζει ακόμα την προκλητική κοροϊδία της επιχείρησης, που διαφημίζει το υποτιθέμενο ενδιαφέρον και τις παροχές της για την οικογένεια και την ίδια στιγμή απολύει έναν εργαζόμενο ο οποίος σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση που έκαναν οι εργαζόμενοι, ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, τόνισε τη σημασία της οργάνωσης των εργαζομένων στις Σωματειακές Επιτροπές, προκειμένου να αντιπαλέψουν την επίθεση της εργοδοσίας.

Νέα Γενική Συνέλευση στην «European Dynamics»

Στο μεταξύ, σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πληροφορικής «European Dynamics» τη Δευτέρα 3/7, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου (Δημητρίου Ράλλη 12).

Και στο συγκεκριμένο χώρο, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αφορμή την εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, ο οποίος ήταν δραστήριο μέλος του κλαδικού Συνδικάτου (ΣΕΤΗΠ) και υποψήφιος στις αρχαιρεσίες του. Οπως επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ, η απόλυση έγινε για τους εργαζόμενους η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δίπλα στο αίτημα για την επιστροφή του συναδέλφου τους στη δουλειά, διεκδικούν να μπει τέρμα στις απλήρωτες υπερωρίες, να τηρούνται το 8ωρο και το διάλειμμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ