Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ι»
Ενας ακόμα κρίκος στα σχέδια του κεφαλαίου

Τη δέσμευση της κυβέρνησης στο στόχο του κεφαλαίου για μετατροπή της Ελλάδας σε «διαμετακομιστικό κόμβο», αλλά και τις δεσμεύσεις προς την «Cosco» ότι θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα για την ανάπτυξη του επενδυτικού της προγράμματος επανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η διοίκηση του ΟΛΠ με αφορμή την επαναλειτουργία της πλωτής δεξαμενής «Πειραιάς Ι», την περασμένη Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την «επανεκκίνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας» και ανάδειξή της σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, ενώ σημείωσε πως η ολοκλήρωση «της πρώτης φάσης της προσπάθειας εκτεταμένων επισκευών στις τέσσερις δεξαμενές βάζει τις βάσεις για τη νέα προσπάθεια στο χώρο αυτό. Η δέσμευση ώστε το πολύ μέχρι τέλους του χρόνου να έχουμε μια ακόμα έτοιμη δεξαμενή, την 80.000 τόνων, θα προσθέσει τη δυνατότητα νέων εργασιακών δραστηριοτήτων στο συγκεκριμένο χώρο. Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί με την πολύ μεγάλη δεξαμενή των 350.000 τόνων».

Την υποστήριξη κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης ζήτησε ο εκπρόσωπος της «Cosco» Capt. Fu, σημειώνοντας πως από τη Ναυπηγοεπισκευή ξεκινούν οι επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης, ενώ για τη νέα δεξαμενή είπε πως θα έρθει στις εγκαταστάσεις της μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας, εντάσσοντας την εξέλιξη στο ευρύτερο πλαίσιο της επιχείρησης καπιταλιστικής ανάκαμψης, είπε πως «ο Πειραιάς ανοίγει το δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά μεγάλο. Ο Πειραιάς να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο κι εδώ να ξανανθίσει όχι μόνο η επισκευή, αλλά και η κατασκευή νέων μεγάλων σκαφών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ