Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοταχώς προς το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Βαλίτσες ετοιμάζουν τις επόμενες μέρες χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη τη χώρα, για να συναντηθούν από την ερχόμενη Παρασκευή, στα Γιάννενα, στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Στις 8 και 9 Ιούλη η μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων απ' όλη την Ελλάδα δίνει μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ - ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.

Το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 95 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, αφιερώνεται στην ΟΚΝΕ και έχει σύνθημα: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας».

Στο πλαίσιο του Διημέρου, το Σάββατο 8 Ιούλη, στις 19.45 π.μ., θα γίνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, στην πλατεία Μαβίλη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα γίνει στο όμορφο Πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), που απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είναι μια κατάφυτη έκταση όπου θα λειτουργήσουν όλες οι απαραίτητες υποδομές της κατασκήνωσης. Εκεί θα ξεδιπλωθεί, από το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιούλη έως και το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιούλη, ένα πλούσιο πρόγραμμα με συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τους μικρότερους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε τη συζήτηση (Παρασκευή 7.30 μ.μ.) με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν» και με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενικό γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Ακόμα, τη βιβλιοπαρουσίαση (Παρασκευή 6 μ.μ.) της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Η συμμετοχή των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος 1946 - 1949», από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμα, το πρωί του Σαββάτου θα γίνουν δύο επισκέψεις, η μία στο Καλπάκι, στο χώρο όπου βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ, και η δεύτερη επίσκεψη στη Λυκόραχη, στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Ακόμα, να σημειωθεί ότι για άλλη μια χρονιά φέτος η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει στο Διήμερο, σε ιδιαίτερη κατασκήνωση με δικό τους πρόγραμμα, παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, που θα έχουν ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, θα επισκεφτούν το σπήλαιο του Περάματος ή το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη, θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση γνωριμίας με την «Γκουέρνικα» του Πικάσο, αλλά και τη θεατρική παράσταση «Ο Δράκος» του Ε. Σβαρτς.

Ηδη οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, σε ολόκληρη τη χώρα, ξεδιπλώνουν πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, μπροστά στο Διήμερο, ενώ τη συμμετοχή τους κανονίζουν και Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ από τις γύρω περιοχές. Η Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ δρομολογεί πούλμαν για την κεντρική πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου, με αναχώρηση το Σάββατο 8 Ιούλη, στις 4.30 μ.μ. από το πάρκο παραλίας Λευκάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ