Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Απαντάμε στη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της με κλιμάκωση των αγώνων μας

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό οργανώνεται από το κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), την Πέμπτη 20/7, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο «Electra Palace»).

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση, ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, σημειώνει:

«Το "θαύμα" της ανάπτυξης του κλάδου του Τουρισμού - Επισιτισμού πουθενά δεν ωφέλησε εμάς τους εργαζόμενους αλλά ούτε και τον εργαζόμενο λαό, που ολοένα και περισσότερο στερείται το δικαίωμα στις διακοπές.

Τα τεράστια κέρδη που βγάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, πατάνε πάνω στους καλύτερους όρους "ανταγωνιστικότητας", πατάνε δηλαδή πάνω στο τσάκισμα του μεροκάματου, των συνθηκών δουλειάς, της ασφάλισής μας, των όρων υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους. Πατάνε πάνω στα διαλυμένα ωράρια, στους λιπόθυμους και ορισμένες φορές νεκρούς από την εντατικοποίηση εργάτες.

Η ανάπτυξή τους βασίζεται στις όλο και μεγαλύτερες ελαφρύνσεις που απολαμβάνουν οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι, την ίδια στιγμή που όλοι μας υποφέρουμε από τη φοροληστεία της ίδιας πολιτικής. Βασίζεται στο ότι γίνονται κτήμα τους μια σειρά από βουνά, θάλασσες, λιμάνια και υποδομές για ένα κομμάτι ψωμί.

Απάντηση λοιπόν στη μεγαλοεργοδοσία, στο κράτος της και στους μηχανισμούς της είναι η κλιμάκωση της δικής μας δράσης με όρους αντεπίθεσης και με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Η απεργία στις 20 Ιούλη θα πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα συσπείρωσης δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ