Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι του Βρεφοκομείου που απολύθηκαν πρόσφατα, και συγκεκριμένα μετά την τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ. Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από τους απολυμένους. Συγκεντρώθηκαν έξω από το Βρεφοκομείο, ξεδίπλωσαν το πανό τους και φώναξαν συνθήματα, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεών τους και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Αύριο Πέμπτη, οι απολυμένοι έχουν προγραμματίσει να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Τις απολύσεις των 83 συμβασιούχων από το Δημοτικό Βρεφοκομείο επικύρωσε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 6 Ιούλη, με το πρόσχημα ότι δεν εργάζονται σε ανταποδοτική υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απέκρουσε το «επιχείρημα» αυτό και υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο να διαχωρίζει η διοίκηση του δήμου 83 εργαζόμενους με αυτόν τον τρόπο.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή των Απολυμένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας αναφέρει: «Για άλλη μια φορά κυβέρνηση, ΕΕ και δημοτική αρχή της Αθήνας, με μοιρασμένους τους ρόλους σε βάρος των οικογενειών των παιδιών που πάνε στους Παιδικούς Σταθμούς, σε βάρος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, από τη μία με τη μείωση των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με το 1/3 των παιδιών να μένουν έξω από τις δομές, και από την άλλη με την άμεση απόλυση 83 συμβασιούχων, επιδιώκουν την ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση των βρεφονηπιακών σταθμών, που θα γίνουν βορρά στους ιδιώτες.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Η εμπειρία μας αποδεικνύει ότι όταν κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα, τις κινητοποιήσεις, τότε φαίνεται και η τεράστια δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Τότε ξεχωρίζουν οι φίλοι από τους εχθρούς, τότε πέφτουν οι μάσκες. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαιτούμε άμεση ανάκληση των απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ