Παρασκευή 14 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και η Ενέργεια στην ατζέντα

Η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας τέθηκε στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, στη Θεσσαλονίκη, με τον Σέρβο ομόλογο του Αλ. Αντιτς, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας.

Οπως ανακοινώθηκε, η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Ενέργειας περιλαμβάνει καταρχήν τη διεύρυνση του «κάθετου διαδρόμου» φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, με τη συμπερίληψη ενός νέου διασυνδετήριου αγωγού Βουλγαρίας - Σερβίας, έργο που έρχεται να ενισχύσει τη δυναμικότητα του αντίστοιχου αγωγού Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης την αξιοποίηση του σχεδιαζόμενου από την ελληνική πλευρά πλωτού τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Αλεξανδρούπολης, για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στην περιοχή των Βαλκανίων, και τέλος την επενδυτική συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ και της σερβικής κρατικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EPS, στους τομείς των υποδομών και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ