Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ, Κούι Τιανκάι, κάλεσε χτες την Ουάσιγκτον να αναζωογονήσει τις διαπραγματεύσεις για τη διμερή συμφωνία επενδύσεων (BIT), ενόψει της συνάντησης που θα έχουν αξιωματούχοι των δύο χωρών την επόμενη βδομάδα. «Μπορεί να υπάρχει έλλειμμα ή πλεόνασμα σε μία δεδομένη στιγμή, αλλά δεν πρόκειται για κάποιον που θα είναι νικητής ή ηττημένος. Μακροχρόνια, όλοι θα κερδίσουν από μία ανοδική οικονομία», πρόσθεσε ο Κούι.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το Πεκίνο κάλεσε χτες να υπάρχει σεβασμός για «τη νομική κυριαρχία της Κίνας» και «οι ξένες χώρες δεν είναι σε θέση να κάνουν απρεπείς δηλώσεις», όταν μετά το θάνατο του αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό, ξένοι αξιωματούχοι επέκριναν τους χειρισμούς της κινεζικής κυβέρνησης. Ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής «αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Κίνας», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γκενγκ Γκουάνγκ, ενώ επέκρινε και την (παλιότερη) βράβευση του Λιου με το Νόμπελ Ειρήνης. Ο Λιου ανήκε σε όσους ασκούσαν κριτική στην κινεζική κυβέρνηση, προτάσσοντας ένα μείγμα αστικής διαχείρισης της οικονομίας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο εφήβων που φέρονται να συμμετείχαν σε πέντε επιθέσεις με οξύ, μέσα σε διάστημα 90 λεπτών στο ανατολικό Λονδίνο, που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα πολλοί άνθρωποι. Ερευνώνται τα κίνητρα των δραστών για τέτοιου είδους επιθέσεις, που έχουν αρχίσει να συμβαίνουν πιο συχνά, σύμφωνα με την αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ