Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από σήμερα στο πάρκο Νέας Παραλίας
  • Αφιέρωμα στον Θ. Μικρούτσικο
  • Συναυλίες των Χρ. Θηβαίου, Δ. Μπάση, Κ. Μακεδόνα

«Να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας τον κόσμο». Με αυτό το σύνθημα, το οποίο συμπυκνώνει την πρόταση που απευθύνει η ΚΝΕ προς τη νεολαία, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλεί τους χιλιάδες νέους και νέες της πόλης να πάρουν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που αρχίζουν σήμερα στο πάρκο Νέας Παραλίας και θα κορυφωθούν την Κυριακή με την κεντρική πολιτική ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σήμερα το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους, που αντιστέκονται, που δε συμβιβάζονται με μια ζωή χωρίς δικαιώματα, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον, και παλεύουν για να απομακρύνουν τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν ολοένα και πιο δυνατά, απειλώντας το μέλλον.

Εδώ και 20 μέρες τα μέλη της ΚΝΕ προσπάθησαν να διαμορφώσουν το χώρο, με περίσσιο μεράκι, διαθέτοντας από το λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους, ευελπιστώντας πως το αποτέλεσμα, ακόμα και αισθητικά θα είναι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές. Ακόμη και στο πρόγραμμα, έγινε προσπάθεια να περιληφθούν περισσότερα ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Συνολικά μέσα από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιδιώκεται να κατατεθεί η πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ.


Ομως, το κύριο που επιδιώκει να αναδείξει η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, όπως λέει και ο Γ. Γκορίτσας γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας είναι: «Η πρόταση που απευθύνουμε στη νεολαία για μεγαλύτερη ένταση των αγώνων ενάντια στην πολιτική που καταπατά τα δικαιώματά της. Ουσιαστικά το κεντρικό τριήμερο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πεδίο που στοχεύουμε να ανοίξουμε πιο βαθιά τη συζήτηση με τη νεολαία που θα το επισκεφθεί, γύρω από την πολιτική του Κόμματος, στην προσπάθεια η νεολαία όλο και περισσότερο να γνωρίσει, να προβληματιστεί να πει και η ίδια σκέψεις γύρω από τη βασική μας πρόταση τη συγκρότηση του Μετώπου, γύρω από τη διέξοδο που προτείνουμε και δεν είναι άλλη από τη σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Το σημερινό πρόγραμμα
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:

8.00 μ.μ.: Ανοιγμα των εκδηλώσεων

8.10 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τον Σωτήρη Μπαλλά και το συγκρότημα της ΚΝΕ. Συμμετέχει η Ανθή Τατσιούλη. Θα παραβρεθεί ο συνθέτης και θα ακολουθήσει βράβευσή του.

9.30 μ.μ.: Μουσική συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

11.00 μ.μ.: Μουσική συναυλία με τους Κ. Μακεδόνα και Δ. Μπάση.

ΛΑΪΚΟ ΠΑΛΚΟ:

8.00 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Πολιτική κατά των εξαρτήσεων». Συμμετέχουν Κ. Γασγαλίδης, νευρολόγος - ψυχίατρος, Π. Γεωργάκας, ψυχίατρος - υπεύθυνος της Θεραπευτικής Κοινότητας «Αργώ», Φ. Καλοτεράκης, ψυχολόγος - διευθυντής Θεραπευτικής Κοινότητας «Ιθάκη» και Κ. Ρεβενάκης, ψυχολόγος υπεύθυνος Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών.

9.15 μ.μ.: Συγκρότημα κρουστών της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ.

10.00 μ.μ.: Χορευτικό της Παλαιστινιακής Παροικίας.

10.30 μ.μ.: Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τους Κρητικομακεδόνες και τον Β. Τολιούδη.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

8.30 μ.μ.: Ελληνικό ροκ με τους «Δευκαλίων».

9.30 μ.μ.: Alternative μουσική από τους «29 Αποτσίγαρα».

10.30 μ.μ.: Blues ρυθμοί με τους «King Be».

11.30 μ.μ.: Συναυλία με τους «Μωρά στη φωτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ