Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μπλόκο στις «Λευκές Νύχτες»

«Εμείς οι εργαζόμενοι δεν γίνεται να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε "ήλιο με ήλιο" χωρίς υπερωρίες, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, χωρίς ωράριο και διά της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών». Είναι η απάντηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου στην απόφαση του δήμου Σάμου να συνδιοργανώσει «Λευκή Νύχτα» με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας, το Σάββατο 29/7, προωθώντας και με αυτόν τον τρόπο την περαιτέρω «απελευθέρωση» του ωραρίου εργασίας.

Το Σωματείο τονίζει ότι «αντιπαλεύει την κυβέρνηση που νομοθέτησε την κατάργηση της Κυριακής αργίας» και σημειώνει ότι «με τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά, αντίθετα, πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά κοινά προβλήματα (φορολογία και χαράτσια, Υγεία, Παιδεία, κ.λπ.) για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε σε κοινό μέτωπο αντιμετώπισής τους και αυτό επιδιώκουμε».

Καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν συλλογικά ενάντια στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα και να απαιτήσουν: Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που «απελευθερώνουν» το ωράριο. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» και στην Κέρκυρα, αύριο, Πέμπτη, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, καταγγέλλουν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Πανκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων. Ως απάντηση οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργάκη.

Οπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, «και η συγκεκριμένη προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να καταργήσει στην πράξη την κυριακάτικη αργία, να "απελευθερώσει" ακόμα περισσότερο το ωράριο, αποτελεί μέρος ευρύτερης πολιτικής που στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, μέσω της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και του κλεισίματος των μικροεπαγγελματιών - εμπόρων».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, «από τη μία, το παίζει υπέρμαχος της υπεράσπισης της αργίας της Κυριακής και, από την άλλη, ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές (...) μέσω και της "Λευκής Νύχτας"!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ