Παρασκευή 28 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Διεκδίκηση έδρας για λογαριασμό των φαρμακοβιομηχάνων

Με τους πρέσβεις των 27 κρατών - μελών της ΕΕ και εκπροσώπους της Κομισιόν συναντήθηκε χτες ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, για να παρουσιάσει τον φάκελο της υποψηφιότητας της χώρας για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στην Αθήνα, μετά την εκκίνηση της διαδικασίας του Brexit.

Ο πλήρης φάκελος υποβλήθηκε χτες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε τις αναγκαίες διπλωματικές συμμαχίες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Πρόσθεσε ότι η χώρα διεκδικεί την έδρα «με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας».

Ο Γ. Κατρούγκαλος, δείχνοντας πως η επιστροφή στην «κανονικότητα» αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και στην περίπτωση αυτή των φαρμακοβιομηχάνων, ανέφερε πως «το επιδιώκουμε αυτό, αφενός για να δείξουμε ότι η Ελλάδα επιστρέφει πια δυναμικά ως χώρα κανονική - και όχι εξαρτώμενη από την επιτροπεία - στην Ευρώπη και στην κανονικότητα, και αφετέρου για να αναδείξουμε την εξωστρέφεια της χώρας μας σε έναν τομέα όπως ο τομέας του φαρμάκου, όπου έχουμε σημαντικές επιτυχίες, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα».

Αλλωστε, όπως είπε ο αν. υπουργός, «η παρουσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δεν είναι σημαντική μόνο σε συμβολικό επίπεδο. Πρόκειται για έναν οργανισμό που έχει σημαντικό ρυθμιστικό έργο στον στρατηγικό τομέα του φαρμάκου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ