Παρασκευή 28 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Υπεύθυνος» και έτοιμος να κάνει «έργα» για τις επιχειρήσεις

«Το θλιβερό κεφάλαιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να κάνει, επιτέλους, το μεγάλο άλμα στο μέλλον», δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, εμφανίζοντας το κόμμα του ως καλύτερο υπερασπιστή των συμφερόντων του κεφαλαίου. Με αφορμή, άλλωστε, τη συνέντευξη, προχτές, του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό, υπενθύμισε την «υπευθυνότητα» που έδειξε το κόμμα του όποτε χρειάστηκε. «Ο κ. Τσίπρας, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, οδήγησε τη χώρα το 2015 στο χείλος του γκρεμού. Του θυμίζουμε ότι σώθηκε χάρη στη δική μας υπεύθυνη στάση», σημείωσε χαρακτηριστικά, εννοώντας την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τη ΝΔ.

Μιλώντας, εξάλλου, σε φορείς της Καβάλας όπου περιόδευσε, ο πρόεδρος της ΝΔ διαφήμισε το δικό του μείγμα στήριξης του κεφαλαίου, το οποίο βασίζεται στη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με αντίστοιχη καρατόμηση κρατικών δαπανών. Παράλληλα, διαφήμισε την αποφασιστικότητα της ΝΔ για την υλοποίηση αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. «Η ανάπτυξη δεν έρχεται με λόγια, έρχεται με έργα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά, πως «πρέπει να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα στη χώρα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος, στη συνάντησή του με τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, επανέλαβε ότι θα εφαρμόσει πολιτική που «θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει σε κάθε περιοχή να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα». Ειδικά για την Τοπική Διοίκηση, έβαλε ζήτημα «πως θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία, πως θα αξιοποιήσει καλύτερα τα περιουσιακά της στοιχεία», παραπέμποντας βασικά σε εκποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ